Pe frigul acesta, un bol cu supa fierbinte usor picanta, face totii banii.
Astazi, va propun o supa consistenta, gustoasa, cu usturoi copt, rosii si naut din conservele sanatoase Sun Food.
O combinatie mai aparte, care s-a dovedit a fi una reusita si pe gustul meu. Boabele de naut usor crocante si imbracate intro crusta picanta, se combina foarte bine cu supa consistenta de rosii, ardei copt si mult usturoi copt. Primul bol l-am asezonat cu smantana si a fost grozav!!
La fel de bun a fost si cel cu crema vegetala din nuca de cocos …asa ca e perfecta si intr-o zi de post!!
Va recomand sa o incercati, musai sa folositi pasta de harissa si boiaua afumata, ii da un gust deosebit. Daca va plac mancarurile picante, aceasta supa e alegerea potrivita!!
Supa picanta cu usturoi si naut- Ingrediente
Naut picant
o cutie naut Sun Food
2 linguri ulei de masline
o lingurita pasta harissa(pasta de ardei iute)
sare dupa gust
Supa
1 cutie rosii Sun Food
o capatana de usturoi
2-3 linguri ulei de masline
1 ceapa rosie
2 ardei capia, copti
jumatate lingurita boia afumata
o lingurita pasta harissa(pasta
cimbru
1 lingura miere sau zahar
250 ml supa de legume sau apa
piper macinat
crema vegetala din nuca de cocos sau smantana dulce
patrunjel proaspat
supa picanta cu usturoi si naut
Supa picanta cu usturoi si naut- Mod de preparare
Boabele de naut se scurg bine de zeama si se tamponeaza cu un prosop de hartie pentru a indeparta tot lichidul.
Se pune o tigaie la incalzit, se adauga uleiul de masline iar cand s-a incalzit se pun boabele de naut. Se amesteca din cand in cand pentru a nu se arde.
Se adauga pasta de harissa si se amesteca pana ce boabele de naut s-au imbracat in pasta. Se potriveste gustul cu sare, apoi se da deoparte.
Supa picanta de rosii cu naut si usturoi
Capatana de usturoi se taie in doua, se unge cu ulei de masline, se impacheteaza in folie de staniol si se pune la copt in cuptorul preincalzit la 200 grade C, pana ce usturoiul este copt.
Ardeii capia se coc si se curata de seminte. Pot fi folositi si ardei capia la borcan.
Se pun intr-un robot de bucatarie impreuna cu usturoiul copt,miere sare, piper si se mixeaza pana se obtine o pasta.
Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, se adauga ceapa toacat marunt si se caleste pana devine sticloasa.
Se adauga pasta de harissa, boiaua afumata si se amesteca pana la incorporare.
Se adauga rosiile din conserva, tocate marunt, cimbru si se mai fierbe la foc potrivit cateva minute.
Se pune apoi pasta de ardei, un pic de supa/apa si se lasa la fiert la foc potrivit. Daca mai e nevoie se mai adauga supa pana ce se obtine consistenta dorita.
Se pune in boluri, se adauga crema de cocos(daca doriti ca mancarea sa fie de post ), boabele de naut cu harissa si patrunjel verde.
Se consuma calda, cu mare pofta!!
Pofta buna!!