Si aceste Cornulete Albe-Feher Omlos Kifli erau preferatele mamei mele. Ni le pregatea de sarbatori si noi abia asteptam sa le scoata din cuptor, sa raceasca sa putem fura cate un cornulet.
Le umplea cu rahat, cu magiun, sau cu amestec de nuca si bezea. Doamne ce bune erau. Se topeau in gura si dispareau rapid de pe farfurie.
Alte retete bune de cornulete gasiti si mai jos care trebuiesc incercate, zic eu.
Sa vedem ce ingrediente folosim pentru a prepara aceste Cornulete Albe-Feher Omlos Kifli.
Cornulete Albe-Feher Omlos Kifli – Ingrediente
700 g faina
250 g untura
25 g drojdie proaspata
250 ml lapte
1 lingura zahar
1/2 lingurita sare
2 oua
dulceata , rahat pentru umplutura ( dar putem folosi umplutura cu nuca)
zahar praf
1 plic zahar vanilat
Preparare :
Laptele se incalzeste usor si dizolvam in el 25 g drojdie impreuna cu 1 lingura zahar si 1/2 lingurita sare.
Faina se amesteca cu 250 g untura, adaugam laptele in care am dizolvat drojdia, zaharul si sarea si punem cele 2 oua. Framantam pana obtinem un aluat omogen pe care il vom lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a dospit aluatul il intindem cam de 1 deget grosime si cu un paharel il decupam. Fiecare bucata decupata pe un pic de faina il intindem cu sucitorul in foita subtire.
Punem la un capat umplutura ( eu am folosit rahat si dulceata de prune) se ruleaza si ii dam forma de cornulet .
Asezam cornuletele in tava si le punem in cuptorul incalzit in prealabil. Se coc la 180 grade cu ventilatie pana devin rozalii.
Fierbinti cum le scoatem din cuptor tavalim cornuletele in zahar pudra in care punem si 1 plic de zahar vanilat macinat.
Eu am obtinut 97 bucati de cornulete delicioase ( am decupat aluatul cu un paharel cu diamentrul de 5 cm).
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
Carmen
24/10/2008 at 17:23Buna,sunt o vizitatoare noua pe blog-ul vostru, iar pentru ca sunt si eu nascuta in Ardeal, retetele mi se par f.gustoase.Azi am facut si eu reteta ta de cornulete (eu le-am umplut cu Nutella, pentru ca nu ne place gemul.Au iesit bune, si nu zic f.bune pt.ca nu am stiut daca trebuie sa le las la dospit dupa ce le-am umplut…concluzie le-am lasat, si-au dublat volumul…si au iesit niste croissante f.gustoase(nu uscatele asa cum ar fi trebuit!).Oricum am sa repet reteta cu siguranta.O sugestie, scrie si tu aprox.temperatura cuptorului(sau macar slab,mediu,tare,etc),sa ne orientam mai usor. Merci pt.reteta, si pt.blog.
Leila
24/10/2008 at 23:12Bine ai venit pe la noi Carmen .Iti multumesc pentru aprecieri . Cornuletele dupa ce le-ai umplut nu trebuia sa le lasi la dospit in mod normal , dar si in acest caz ies foarte bune . Asa cum ai spus si tu isi dubleaza volumul si ele in loc sa devine sfaramicioase- crocante devin pufoase 🙂 , asta o stiu din experienta proprie . Am lasat si eu o tava cu cornuletele umplute la dospit . Sincer ne-a placut si varianta pufoasa . Temperatura cuptorului nu o pot preciza deoarece nu am termometru la el , poate cunosti aragazele facute de Metalica acum 15 ani :)) nu erau dotate cu asa ceva 🙂 dar ai perfecta dreptate , puteam sa precizez macar la ce intensitate folosim cuptorul. Am sa corectez greseala chiar acum . Multe pupice si te mai asteptam in vizita.
Lia
Anonymous
14/03/2011 at 17:56Foarte bune,am facut si eu si pentru o incepatoare ce sunt am primit doar laude.
monusha
28/04/2016 at 01:08f f bune…si am impartasit reteta ta si cu nasa mea…multumim de yummy , yummy cornulete..
Loredana
26/05/2016 at 16:41Ne bucuram nespus!!