In reteta Conopida prajita cu Fondue, am decis sa folosesc conopida ca baza pentru delciosul Fondue Emmentaler. Dupa mine conopida intreaga coapta la cuptor si bine condimentata este mult mai buna decat conopida fiarta.
Se merita sa incercati si aceasta varianta chiar daca necesita putin mai mult timp pregatirea ei. Condimentata si mai apoi rumenita in cuptor, acoperita cu o patura de fondue si decorata cu seminte de rodie si patrunjel verde poate fi o cina festiva sau o gustare mai deosebita.
Mai jos aveti si alte idei pentru Fondue. Clic pe titlul din imagine pentru a vedea reteta!
De ce avem nevoie pentru a pregati aceasta cina, gustare festiva cu conopida?
Conopida prajita cu Fondue – Ingrediente
1 conopida de marime mijlocie
2 linguri ulei de masline( sau ulei vegetal daca nu aveti ulei de masline)
1/2 lingurita boia de ardei
1/2 lingurita piper macinat
1/2 lingurita usturoi granulat
1/2 lingurita fulgi de ardei iute ( sau boia iute)
1/8 lingurita chimen macinat
1 lingurita sare
1 bucata Fondue Emmentaler – Delaco ( daca conopida este mai mare puteti folosi 2 bucati de fondue ca sa acopere bine conopida prajita)
semnte de rodie
patrunjel verde taiat marunt
Conopida prajita cu Fondue – Preparare
Indepartam tulpina conopidei si frunzele. Il punem in tava tapetata cu hartie de copt si frecam conopida cu ulei de masline( sau ulei vegetal).
Amestecam intr-un bol toate condimentele enumerate la ingrediente si frecam peste tot conopida cu amestecul de condimente.
Punem tava in cuptor la 230 grade celsius pe functia gatire intesiva pentru 25-30 minute pana cand conopida se patrunde usor cu furculita. Daca se rumeneste prea tare deasupra se acopera cu hartie de copt sau folie pana aceasta este frageda.
Conopida astfel pregatita se pune pe farfurie si deasupra ei cat inca este fierbinte se toarna branza Fondue topita dupa instructiunile existente pe ambalajul acestuia.
Conopida se presara cu seminte de rodie si patrunjel verde taiat marunt. Se taie felii si se poate servi.
Nu refuzati sa serviti si un pahar cu vin alb bine racit sau un vin rose demisec.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram.
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Noi va dorim, Pofta Buna !