Muschiulet Afumat de porc, de iepure se poate prepara oricand in perioada rece acasa. Este mult mai bun decat ceea ce gasim in magazine si este cu adevarat o delicatese. Cat de bun este feliat subtire cu ceapa, sau pus pe painea unsa cu unt sau alaturi de o branza framantata in toiul iernii !!!
Va invitam sa incercati si voi sa pregatiti acasa muschi afumat de porc, sigur nu veti regreta!
Ingrediente Muschiulet Afumat:
muschiulet proaspat porc (putem folosi orice carne de porc )
sare grunjoasa (fara iod)
Preparare Muschiulet Afumat:
Carnea de porc o transam in bucati potrivite daca e pulpa( o taiem in fasii mai lungi de grosimea unui cotlet de porc , nu lasam pulpa intreaga caci se va mura mai greu , ) , daca luam muschiulet , sau cotlet lasam bucata intreaga si le dam cu sare grunjoasa din abundenta. Carnurile sarate le punem intr-un vas de plastic si le acoperim cu un servet. Lasam carnea sa se mureze timp de 4 zile (in acest timp le mai intoarcem o data pe zi ) . Dupa ce au trecut cele 4 zile , scoatem carnea , o stergem cu un servet uscat , gaurim un capat si tragem prin fiecare bucata un fir de sfoara si le punem intr-un loc bine aerisit ( eu le-am pus pe balcon legate pe sarma de intins rufe ) unde le lasam la zvantat vreo 2 zile .
Cand sunt bine zvantate le punem la afumat in afumatoare pentru circa 2 zile (daca vreti sa fie mai puternic afumate le tineti 3 zile la fum ) cate 3-4 ore /zi.
Bucatilede carne le atarnam la circa la 1.5 m de sursa de foc si numai dupa ce focul nu mai arde cu flacara. Initial facem focul cu lemne , lasam sa se formeze jar mai mult apoi peste punem rumegus ( rumegusul sa nu fie de lemn rasinos ) , lasam sa arda apoi dupa ce flacara s-a stins si nu iese decat fum punem si bucatile de carne la fum .
Carnea capata o culoare rosiatica dupa ce este afumata . Se ia de la fum si pentru circa 2 zile se pune la aerisit la loc rece (tot pe balcon in cazul meu ).
De acum se poate consuma cruda ca aperitiv, sau in diferite preparate culinare.
[amd-yrecipe-recipe:66]
Pofta Buna !!!
Comentarii recente
Carmen
14/03/2011 at 16:08Si cu afumatoarec cum sa facem, ca sigur in balcon nu merge
(Super- dar irealizabil pentru mine)