Ingrediente:
4 picioare de porc
2 buc.ceapa de marime mijlocie
5 catei de usturoi
1 legatura de patrunjel verde
1 lingurita maghiran(majoranna)
1 tub de crema gulyas(gulas)
2 linguri mari de untura ptr. prajit
250 ml vin alb(demisec)
1 l supa de pui sau vita (cand nu am supa o prepar din cubuletele de la Knorr)
si apa la nevoie
Preparare :
Picioarele se spala si se curata. Se tau in doua.
Se vor unge din abundenta cu crema de gulyas si se lasa la rece 1 ora.
Dupa ce am stat la rece(macar 1 ora desi eu recomand sa le tineti de cu seara la rece ) Punem untura la incins si prajim picioarele de porc pe ambele parti. Le scoatem separat si in untura ramasa tragem si ceapa taiata cubulete. Peste ceapa calita asezam inapoi picioarele prajite ,adaugam patrunjelul tocat,usturoiul feliat, ,supa,vinul,maghiranul,si apa (daca mai e nevoie …cat sa fie acoperite picioarele) si se da tava acoperita cu capac sau folie de aluminiu la cuptor si dupa aproximativ 2 ore le scoatem din cuptor (cand furculita patrunde usor in piciorul de porc inseamna ca sunt facute ).
Le servim cu garnitura de cartofi natur sau pireu de cartofi .
Comentarii recente
Cristina
31/01/2010 at 18:00Foarte fain arata! In veci n-as fi crezut ca se poate face si altceva cu adidasii in afara de racituri.
Daniela
31/01/2010 at 18:51Inghit in sec si-mi ploua-n gura… Ei, de unde sa iau eu acum adidasi si untura, ca la mama acasa aveam, dar aici n-am. Salvez reteta, iar cind gasesc picioare de porc la macelarie, cumpar si fac reteta bunacioasa, ca pina acum ii foloseam doar la racituri.
pansy
02/02/2010 at 03:07arata bine,dar numai gandul la macelariile din vremurile de curand apuse imi face rau.daca as gati asa ceva cred ca as fi repudiata
pansy
03/02/2010 at 00:55eu am posta un comentariu astanoapte
dar nu a aparut,mai astept pana maine
Mariana
04/02/2010 at 16:39O asta e o nebunie!
Uf,nu am facut demult!eu o fac putin altfel dar cele necesare sint aceleasi!
O tare,tare bune is!
Adina
06/02/2010 at 23:06Buna! ai niste retete foarte interesante si bine realizate! te invitam sa participi la concursul „reteta anului 2009” organizat de http://www.bucataras.ro Daca imi lasi o adresa de mail, as putea sa iti ofer mai multe detalii 🙂 o seara buna! Adina
Fimère
10/02/2010 at 13:25un magnifique gâteau qui ne laisse personne indiffèrent, bravo
à bientôt
Leila
12/02/2010 at 14:15Fimere , Merci de votre appréciation. Je serais curieux de voir ce que c’est du gâteau. Nous vous invitons à nous rendre visite.
Bons baisers de Leila & Lory.
Leila
12/02/2010 at 14:17Fetelor imi cer scuze pentru lipsa mea , darva multumesc din tot sufletul pentru aprecieri. Din pacate sunt anumite probleme care ma impiedica sa fiu zi de zi pe blog .
Va rog sa imi acceptati scuzele si va recomand sa incercati acest mod de a gati „Adidasii”
O zi frumoasa va doresc tuturor .
Retete cozonaci
05/03/2010 at 19:00Va felicit pentru intitiativa si pentru retete. Nu am reusit sa gasesc nicio pagina de contact prin care sa va scriu.
Imi puteti scrie pe adresa mea, vreau sa va propun o colaborare.
Felicitari inca o data pentru site !
Toate cele bune,
Alexandru
Ana
03/02/2024 at 05:51Îmi place rețetă.Eu as pune mai putina untura…întrucât mai lasă și ele .Nu adaug într-o rețetă ,,crema ,,de….ceva procesat deja.Picioruse de porc sau adidași…sânt bune și la ciorbe întrucât conțin gelatina naturala,buna pt organism.pofta buna