Tocmai ce au aparut in piete cartofii noi, asa ca e timpul sa pregatim ceva bun din ei.
Astazi am ales sa ii folosec ca si garnitura pentru aceasta reteta- Piept de pui umplut si garnitura de cartofi noi, o reteta simpla dar foarte gustoasa ce merita a fi incercata!!
Cartofii noi imi place sa ii mananc simpli, facuti la ceaun sau mai sanatosi, facuti in cuptor aromatizati cu diferite ierburi si condimente, insotiti de diferite sosuri sau cu salata de varza. Mai jos gasiti doua retete ce mie imi plac mult, clic pe numele lor de pe poza !!
Piept de pui umplut si garnitura de cartofi noi- Ingrediente
3 jumatati piept de pui
6 felii rulada de porc
3 felii pastrama de porc
6 feliute de cascaval
1 kg cartofi noi, mici
boia de ardei dulce
ierburi provance
praf de usturoi
ulei de masline
un praf de ghimbir
piper
sare
Piept de pui umplut si garnitura de cartofi noi-Mod de preparare
Cartofii noi se curata de coaja si se pun la fiert(eu i-am pus la steamer).
Cand sunt suficient de patrunsi se scot, se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline si se condimenteaza cu un amestec din sare, piper, ierburi provance, praf de usturoi, boiaua de ardei dulce si praf de ghimbir.
Cum se pregateste pieptul umplut
Jumatatile de piept se cresteaza pe lateral, se condimenteaza cu sare si se introduce in buzunarelul format doua felii de cascaval si o felie de pastrama.
Se inveleste in cate doua felii de rulada de porc si se aseaza in forma de graten sau tava care in prealabil a fost stropita cu putin ulei.
Se pun si cartofii condimentati si se toarna cam 200 ml apa, incet pentru a nu spala cartofii de condimente.
Se introduce forma de graten in cuptorul preincalzit la 210 grade C pentru 30-35min sau pana ce carnea este patrunsa si cartofii devin aurii.
Aceasta reteta de piept de pui cu, cartofi noi se serveste alaturi de o salata de sezon, in cazul meu- o salata de varza alba.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
pansy
28/05/2010 at 23:27o bunatate cartofii noi cu marar.si rulourile asijderea.
xxl
28/05/2010 at 23:46Arata excelent. Mai, tu esti un pericol public 🙂
mirela
29/05/2010 at 17:44Yamyyy yammmm ce bine arata.O seara placuta.
Lory
29/05/2010 at 18:02Pansy,Mirela multumesc..incercati-i se fac usor si tot atat de usor dispar :))
xxl m-ai facut sa rad 🙂
Pupici
Lory
Alexandru
06/06/2010 at 00:01Dar unde gasesc Herbs de Provence in Bucuresti nu stiti ?
felicia
17/05/2015 at 07:39la orice supermarket cum ar fi; auchan, cora, billa ! am vazut eu ierburi de provance..
CamiWitt
06/06/2010 at 00:11Te-am votat! Mult sussces! Cami O duminica placuta!
Lory
06/06/2010 at 21:50Alexandru eu am cumparat de la Billa din Iasi …sunt sigura ca sunt si la Bucuresti.
Le gasesti sub marca Kotanyi
Lory
Lory
06/06/2010 at 21:52Cami multumesc mult
Pupici
Lory
Alexandru
06/06/2010 at 23:07Kotanyi; Am notat, Multumesc!
Alex
Liana10
30/06/2010 at 16:11Lory, reteta ata s-a nascut castigatoare! Am salivat la ea si cand a aparut in rev. Femeia de azi si cand a castigat locul II pe ardei-iute. Felicitari!
Votat!
ediana
24/08/2012 at 11:30e foarte apetisant – o fac destul de des. o alta varianta – umplut pueptul de pui cu carne tocata amestecata cu legume taiate marunt