Prajitura cu foi si crema de vanilie
Prajitura cu foi si crema de vanilie o prajitura de casa gustoasa pregatita cu ingrediente la indemana oricui.
Am facut o combinatie de foi, crema si glazuri dupa gustul si imaginatia mea si pe cuvant ca a iesit o prajitura delicioasa ce va recomand sa o incercati !
Prajitura cu foi si crema de vanilie-Ingrediente
2 foi albe
7 oua
7 lg faina
7 lg zahar
vanilie
Foaie de cacao
4 oua
3 lg faina
4 lg zahar
1 lg cacao
esenta rom
Crema de vanilie
900 ml lapte
3 galbenusuri
100 g amidon din porumb
300 g zahar
semintele de la un baton de vanilie
125 g unt 82%grasime
Caramel
3 lg zahar
100 ml frisca lichida
30 g unt
Glazura ciocolata
70 g ciocolata
50 ml frisca lichida
20 g unt
Fulgi de ciocolata alba si neagra
Prajitura cu foi si crema de vanilie-Mod de preparare
Foaie cu cacao
Se separa ouale.
Albusurile se bat cu 2 lg de zahar iar galbenusurile cu 2 lg de zahar.
Se amesteca albusurile cu galbenusurile cu miscari usoare apoi se adauga faina cernuta impreuna cu cacao, incorporandu-se usor.
Se intinde pe hartie de copt in strat uniform si se coace in cuptorul preincalzit la 175 grade C, timp de 15-17 min in functie de grosimea foii. Dupa ce foaia s-a racit se indeparteaza hartia de la baza ei.
Foile albe
Se separa albusurile de galbenusuri
Albusurile se bat spuma apoi se adauga treptat 4 lg de zahar mixand in continuare pana la incorporare . Galbenusurile se mixeaza cu 3 lg de zahar si vanilia.
Se amesteca albusurile cu galbenusurile cu miscari usoare apoi se adauga faina cernuta incorporandu-se usor.Se imparte compozitia in doua, se intinde pe hartie de copt in strat uniform si se coace in cuptorul preincalzit la 175 grade C timp de 15-17 min in functie de grosimea foii .Se lasa la racit dupa care se indeparteaza hartia de la baza.
Crema de vanilie
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, semintele din batonul de vanilie si amidonul, se adauga treptat laptele rece omogenizand cu ajutorul mixerului. Compozitia se fierbe la foc potrivit, amestecand continuu cu un tel pana ce se ingroasa.Se lasa sa se racoreasca apoi se adauga untul batut spuma mixand pana la incorporare.
Crema se imparte in trei.
Caramel
Zaharul se topeste pana capata o culoare aramie, se adauga untul , se amesteca apoi se adauga frisca .
Se amesteca la foc mic pan ace obtinem un sos omogen.
Se lasa sa se raceasca.
Glazura de ciocolata
Ciocolata rupta in bucatele mici se aseaza intr-un vas pe baie de apa impreuna cu frisca lichida si untul.
Se omogenizeaza pana obtinem o glazura fluida.
Glazura se pregateste chiar inainte de a glasa foaia.
Prajitura cu foi si crema de vanilie-Asamblare
Foile albe se glaseaza –una in ciocolata si una in caramel.
Dupa ce glazurile s-au intarit intindem peste foaia glasata cu caramel o parte din crema de vanilie, peste ea se aseaza foaia de cacao.
Continuam cu a doua parte de crema peste care asezam foaia cu glazura de ciocolata in jos.
Acoperim prajitura cu folie de plastic, asezam deasupra un tocator peste care punem o greutate.
Se pastreaza in loc racoros timp de cateva ore.
Se indeparteaza folia, se unge deasupra cu a treia parte de crema se presara deasupra cu fulgi de ciocolata alba si neagra dupa care cu un cutit incalzit o portionam in mici prajiturele.
[amd-yrecipe-recipe:114]
Pofta buna!!
Comentarii recente
Dana Ionescu
24/12/2019 at 13:01La foaia de cacao n-ar trebui si cacao?
Loredana
29/12/2019 at 17:31Aveti dreptate, trebuie cacao …am adaugat la ingrediente 1 lingura de cacao. Multumesc de atentionare, se pare ca am omis sa trec…:(