Prajitura cu Nuca de Cocos este una din prajiturile preferate la noi. Dintre toate prajiturile de casa preparate pot sa spun ca aceasta Prajitura cu nuca de cocos este foarte apreciata ca de altfel si Prajitura cu Nuca de Cocos si Crema de Vanilie.
Cred ca daca as prepara toata ziua buna ziua prajituri si daca toate ar fi facute cu nuca de cocos nu m-ar refuza nimeni.
Printre altele va recomandam sa rasfoiti si alte prajituri bune ca aceasta.
Prajitura cu Nuca de Cocos- Ingrediente
Ingrediente Foi Prajitura cu Nuca de Cocos
300 g faina150 g untura sau unt
100 g zahar
2 linguri cacao
1 plic praf de copt (8 g)
smantana cat cuprinde
dimensiune tava 28×40
Ingrediente umplutura Prajitura cu Nuca de Cocos
6 albusuri
200 g zahar
250 g nuca de cocos
Ingrediente Crema Prajitura cu Nuca de Cocos
6 galbenusuri
6 linguri faina
1 lingura zahar
500 ml lapte
250 g unt 82% grasime
200 g zahar
Preparare Prajitura cu Nuca de Cocos
Amestecam 300 g faina cu 150 g untura sau unt, 100 g zahar, 2 linguri cacao si praful de copt. Adaugam smantana cat cuprinde astfel incat sa obtinem un aluat omogen.
Aceast aluat rezultat se imparte in doua parti egale. O parte se intinde in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra vom pune urmatoarea umplutura.
Umplutura de cocos
Cele 6 albusuri se bat spuma cu 200 g zahar la care adaugam 250 g nuca de cocos.
Amestecam usor apoi vom turna aceasta compozitie peste foaia deja intinsa in tava. Intindem si cea de-a doua foaie si o asezam deasupra umpluturii cu nuca de cocos.
Dam tava la cuptor pana se coace(facem proba cu scobitoarea).
Se scoate apoi tava cu prajitura din cuptor si o lasam la racit. In acest timp ne ocupam sa preparam crema.
Preparare Crema-Prajitura cu Nuca de Cocos
Frecam cele 6 galbenusuri cu 6 linguri de faina, 1 lingura de zahar la care vom turna treptat laptele rece sa nu faca cocoloase. Punem aceasta compozitie la fiert pana se ingroase. Se lasa apoi la racit.
Cei 250 g unt se freaca cu 200 g zahar apoi se adauga la crema fiarta si se spumeaza pana la omogenizare.
Ansamblare- Prajitura cu Nuca de Cocos
Peste blatul copt turnam crema peste care razuim ciocolata sau barot din fondant de ciocolata.
Lasam prajitura la rece 2-3 ore dupa care o portionam cu un cutit fierbinte in bucati dupa preferinta.
Comentarii recente
silvia
30/11/2013 at 20:19ce domensiune are tava?
LianaFilipas
30/11/2013 at 20:24Buna Silvia , tava are dimensiunea de 28 cm latime si 40 lungime .
Zeta
21/06/2015 at 04:28Puteti , va rog, sa ma lamuriti? Eu am inteles sa pun jumatate din aluatul de cacao -peste care cel de cocos- dupa care cealalta jumatate de aluat de cacao. Dar , nu mi s-a copt. Am citit comentariile de mai sus , unde a-ti spus” Aluatul trebuie sa iasa numai bun de intins…” Asta inseamna ca trebuie sa fac doua foi ,plus cea de cocos? Multumesc.
Loredana
21/06/2015 at 20:55Da, exact asa am spus.Intinzi o foaie de aluat cu cacao in tava, pui peste ea aluatul de cocos apoi cealalta foaie deasupra.Consistenta aluatul de cacao trebuie sa fie numai buna de intins.Nu se poate sa nu se coaca
monica
14/11/2016 at 13:29Nu am inteles la; aluatul pt foi scrie samantana cit cuprinde?