Intr-una din zile fiind in graba mare sa gatesc ceva repede pe cand ajung ai mei acasa m-am pus sa pregatesc aceste Pulpe de Pui cu Sos de Soia. Ingrediente multe nu aveam la indemana asa ca m-am descurcat cu ce aveam la aceea ora in casa.
De cand am pregatit Pulpele de Pui cu Sos de Soia mi se cere mereu sa le refac . Sincer m-am plictisit eu sa le mai gatesc, dar… daca se cere o fac cu placere caci nu am incotro…. Alaturi am servit un Maiastru Merlot de la Crama Oprisor. Vedeti si alte retete interesante in sectiunea Retete cu Carne de Pasare .
Ingrediente Pulpe de Pui cu Sos de Soia :
4 pulpe pui
3 catei usturoi
4 linguri pasta de ardei
1 lingura boia dulce
2 bucati chili uscat (sau 1 lingurita praf de chili)
11 pastile indulcitor (puteti folosi zahar daca doriti circa 3 linguri sau chiar si miere 2 linguri)
1 lingurita maghiran
7 linguri sos de soia (de preferat ar fi sa folositi Sos de Soia Inedit )
3 linguri sos Worchester
4 linguri Ketchup dulce
Preparare Pulpe de Pui cu Sos de Soia :
Cam aceste ingrediente le-am avut in casa la ora la care am ajuns si eram in mare graba sa pun ceva pe masa pe cand ajung ai mei. Am folosit indulcitor pastile sa pot manca si eu dar de obicei prefer sa folosesc mierea sau zaharul daca sunt sigura ca nu doresc sa gust (mai bine spus sa nu infulec …. )
Nu va mai tin la povesti va spun cum am procedat. Pot sa va spun ca se pregateste repede si este delicioasa. Alaturi puteti servi o garnitura de orez fiert.
Pulpele le curatam si spalam dupa care le asezam intr-o tigaie mai adanca teflonata care sa aiba si capac. Punem deasupra Pasta de ardei, ketchup-ul, boiaua dulce, maghiranul, sosul de soia, sosul worchester, cei doi ardei chili sau praful de chili, pastilele de indulcitor sau zaharul si usturoiul curatat si taiat felii. Turnam deasupra putina apa, sa nu treaca peste pulpe( sa ramana ici colo insulite) si condimentam cu sare dupa gust.
Acoperim tigaia cu capacul, dar nu complet( lasam capacul putin tras deoparte) si lasam la fiert pana se formeaza un sos mai gros si pulpele se patrund usor cu furculita (daca e necesar mai puteti adauga putina apa)( lasam la foc aproximativ 30-45 minute, daca pulpele sunt din comert si nu sunt de puicute din ograda). Oprim focul si pulpele se pot servi pe pat de orez peste care punem si din sosul rezultat. Pulpitele se pot intoarce cam dupa 15-20 de minute sa se intrepatrunda bine aromele uniform.
Alaturi pentru cei care au voie si dezlegare… am servit un Maiastru Merlot de la Crama Oprisor pe care l-am racit bine inainte.si pentru Pofticiosi inca o portie ….Pofta Buna !