Retete traditionale din carne de porc
Preparate in Ardeal si Moldova va prezentm in acest post. Speram sa va fie de ajutor aceasta colectie cu retete traditionale ce se pregatesc in cele doua zone ale tarii, inainte de Craciun.
Sunt retete pe care le-am preluat de la parintii nostri, de la bunici.
Mai sunt cateva retete care isi aspteapta randul a fi publicate, care pana acum din lipsa de timp nu au apucat sa fie pozate.
Preferam sa pregatim ciolanul de porc afumat, costitele afumate, slanina tinuta in slatina si mai apoi afumata sau tinuta la rece si prajita mai apoi.
Sunt preparate ale caror gust nu le veti intalni niciodata la preparatele gasite in comert. Inca numeroase retete avem de scris unele foarte interesante preparate an de an de soacra mea de care nici eu nu am stiut pana nu am ajuns nora in Bistrita Nasaud, dar care mi-au placut foarte mult.
Pregatim din aceste Retete traditionale din carne de porc, cate putin atat din preparatele specifice din Bihor cat si din Bistrita sa impacam gusturile fiecaruia.
Va dati seama cum ne luam la harta la prepararea carnatilor??? Partea bihoreana vrea carnatii condimentati cu multa boia, cea bistriteana zice ba, o vrea mai decolorata cu mai putina iuteala. Povestea se repeta an, de an si fiecare isi face partea de carnati dupa gustul lui in cele din urma.
Va asteptam si cu alte Retete traditionale din carne de porc, din zona Moldovei sau din zonele in care traiti sau ati copilarit.
Sa avem pofta !!
Comentarii recente
elena
27/11/2016 at 02:49Foarte binevenite,multumesc!