Prima postare din anul 2012 este o prajiturica foarte simpla dar foarte, foarte buna!!
Este un desert rapid, fara coacere, ce are la baza biscuiti, unt si nuca de cocos. Se face extrem de usor si poate fi savurat la cafeaua de dimineata. Este o prajitura economica pe care va recomand sa o incercati !!
Inca doua retete fara coacere in care puteti folosi biscuitii!!
Rulada de biscuiti si cocos- Ingrediente
- Blat
- 400 gr biscuiti petit beurre
- 50 gr cacao
- 200-250 ml lapte rece
- 2 lg zahar pudra
- esenta de rom
- Crema
- 250 gr unt
- 150 gr zahar pudra
- 100 gr nuca de cocos
- o esenta vanilie(fiola)
Cum pregatim rulada de biscuiti
Ca sa o pregatiti rapid va trebuie sa aveti la indemana un robot de bucatarie echipat cu, cutitele de maruntit.
Puneti biscuitii, cacao, zaharul si esenta de rom in cuva robotului si maruntiti pana ce amestecul capata aspectul unei faini. Turnati laptele putin cate putin in timp ce robotul amesteca compozitia.
Aluatul rezultat trebuie sa aiba consistenta aluatului fraged pentru tarta.
Tot cu ajutorul robotului spumam untul amestecat cu zaharul pudra.
Dupa ce s-a spumat bine, adaugam nuca de cocos si esenta de vanilie. Intindem in foaie subtire pe folie de plastic blatul de biscuiti, deasupra punem in strat egal crema de unt si cocos dupa care rulam cu grija. Impachetam fiecare rulada in folie de plastic si dam la rece.
O portionam dupa ce s-a intarit bine.
Pofta buna!!!
Pentru cei ce nu detin robot de bucatarie biscuiti se maruntesc cu ajutorul sucitorului pana capata aspect fainos dupa care amestecati cu celelalte ingrediente pana obtinem compozitia dorita. Crema o putem spuma cu ajutorul mixerul sau telul.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
Anonymous
02/01/2012 at 11:09La multi ani , vesele bucatarese ! Nu va dezmintiti nici la acest inceput de an …
Cu mult drag va imbratiseaza ,
Diana .
Lory
02/01/2012 at 12:38La multi ani si tie Diana !!
Multumim pentru aprecieri :*
Pupici:*
Adela Zilahi
02/01/2012 at 15:55La multi ani! Fie ca anul acesta sa va aduca numai bucurii si multe realizari frumoase! Si multe retete delicioase! Pupicei!
cretu veronica
02/01/2012 at 19:54LA MULTI ANI! Mult noroc si sanatate in noul an!
Si mie imi place aceata rulada,si printre putinele pe care sotul meu le mananca,pentru ca el nu prea mananca prajituri in general.Eu am incercat varianta si cu nuca si e tare buna.
Anonymous
02/01/2012 at 20:16Sa va fie viata vesela ca si denumirea blogului vostru.La multi ani ! Viorica Petrovici
Anonymous
02/01/2012 at 20:23La multi ani si binecuvintari sa aveti in noul an si va multumim ca ati partajat cu noi toate aceste minunate retete. Domnul sa va binecuvinteze si va doresc numai bine
Maria
Lory
04/01/2012 at 12:22La multi ani tuturor!! va dorim multa sanatate si inspiratie la maxim !!
Pupici
Lory si Lia
Anonymous
29/09/2012 at 20:32Prajitura se numeste:” Lacrima de elefant”
Lory
29/09/2012 at 23:50Eu acum am auzit de aceasta denumire :)…totusi nu-i va asemanarea 🙂
PrincessLilou
30/09/2012 at 00:27Reteta pare usoara dar ar trebui sa aiba optiuni de instructiuni si pentru cei care nu au robotul asta care le face pe toate 😉
Lory
30/09/2012 at 12:24Pentru cei ce nu detin robot de bucatarie biscuiti se maruntesc cu ajutorul sucitorului pana capata aspect fainos dupa care amestecati cu celelalte ingrediente pana obtinem comozitia dorita.
Pentru crema putem spuma untul cu zaharul cu ajutorul mixerul sau telul .
PrincessLilou
30/09/2012 at 00:32@Anonim: cred ca te referi la ochi de elefant, dar nu e reteta asta. Ochi de elefant are multe ingrediente si e si cam scumputa.
ramona
12/11/2012 at 13:00am incercat si e foarte gustoasa
ramona
12/11/2012 at 13:00am incercat si e foarte gustoasa
sarigvaly
21/07/2013 at 12:45o fac si eu chiar acum
LoredanaCarp
21/07/2013 at 20:49Cum a iesit?
Mihaela
09/11/2013 at 16:35Am facut si eu reteta…a iesit delicioasa si rapida spre fericirea mea…:)
LoredanaCarp
12/11/2013 at 22:59Mihaela ti-a iesit foarte bine !! Pacat ca nu i-ai pus si biletel ..ai fi inscris-o pe pagina de prieteni 🙂
Rami
13/12/2017 at 23:07De post merge, oare? Sa înlocuim laptele cu lapte de cocos și untul cu margarina?
Loredana
26/12/2017 at 20:03Cred ca merge…