Desi seamana foarte bine ca mod de preparare cu salata boeuf, nu e salata boeuf fiindca nu contine carne de vita. Insa dupa cum stiti, la noi, la romani, salata boeuf se face in mare parte cu, carne de pui, mai exact piept de pui.
De fapt oricum a-i face-o, e gustoasa si nu lipseste de pe nicio masa de sarbatoare mare cum e Craciunul sau Pastele.
Acest tip de salata a devenit cumva un preparat traditional al nostru desi originile si le trage din cu totul alta parte.
Eu am ales sa o pregatesc cu carne de gasca fiindca am avut o gasca primita de la tara si cum bine stiti trebuie fiarta bine pentru a fi mancata asa ca a mers perfect in aceasta salata.
Din supa ramasa poti pregati foarte bine o delicioasa supa cu galuste sau taitei!! Poti folosi zeama si ca o baza pentru o ciorba cu perisoare din carne de pasare sau o ciorba cu multe legume. Va las mai jos doua idei de retete in care sa folositi supa ramasa.
Salata cu carne de gasca- ingrediente
- un piept de gasca cu piele si os
- 7 cartofi potriviti
- 4-5 morcovi potriviti
- 6-7 castraveti in otet
- 3-4 jumatati de gogosari in otet
- sare si piper
- 1 lingura de mustar
- Maioneza
- 3 galbenusuri fierte
- 1 galbenus crud
- 250 ml ulei de floarea soarelui
- 1 lgt de mustar
- sare
Salata boeuf cu carne de gasca- Mod de preparare
Pieptul de gasca se pune la fiert, se spumeaza dupa ce a dat in clocot si se lasa la fiert cam 50 min sau pana ce carnea este fiarta pe jumatate.
Se adauga in oala morcovii si cartofii intregi, sare dupa gust si se lasa la fiert la foc mic pana ce legumele sunt bine patrunse. Cand sunt gata se scot din oala cu grija si se lasa sa se raceasca. Carnea se fierbe in continuare daca mai este nevoie, daca nu, se scoate si ea si se lasa sa se raceasca.
Castravetii, gogosarii, morcovii si cartofii se taie cubulete mici. Carnea se dezoseaza de pe oase, se indeparteaza pielea si se taie si ea in cubulete mici.
Peste amestecul de legume si carne se adauga 3/4 din cantitatea de maioneza obtinuta din 3 galbenusuri fierte, unul crud si 250ml ulei. Se adauga mustar, sare si piper dupa gust si se amesteca usor pana ce toata maioneza este incorporata.
Se pune pe platou sau in caserole de sticla cu capac, se imbraca cu maioneza oprita si se decoreaza dupa bunul plac. Eu pe aceasta am pregatit-o de Craciun asa ca am ales sa ii fac un decor specific.
Se pastreaza la rece pana in momentul servirii, este delicioasa si foarte gustoasa, carnea de gasca ii da un gust foarte bun!!
Pofta buna!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!!
Comentarii recente
Bianca
25/12/2010 at 00:15Super arata decorata aceasta salata!!!
craciun fericit!!!
Craita
25/12/2010 at 00:39foarte frumos este ornata!
Miha
25/12/2010 at 02:22Craciun fericit!
Alina
25/12/2010 at 10:22Craciun fericit dragele mele!
Inspiratie la bucatarit si numai reusite in anul ce vine!
Va imbratisez cu drag,
Alina
Lory
25/12/2010 at 14:36Craciun fericit!!! sa aveti casa plina de lumina ,iar cei dragi sa va fie alaturi
Pupici
Lory
Tony
25/12/2010 at 15:18Merry Christmas, Lory!
Let’s health, love and warmth you do not leave!
Smiling holidays!
Anca (tort.personalizat)
25/12/2010 at 16:49Craciun fericit si La multi ani!
Miches Alexandra Sorina
25/12/2010 at 17:18Craciun fericit si un an nou plin de bucurii . Imi place foarte mult cum ai decorat salata.
dian@
26/12/2010 at 09:27Craciun fericit!
Multa sanatate si tot ce iti doresti!
neniku
28/12/2010 at 14:06Vreau sa incerc salate de Revelion, ai decorat-o super 🙂