Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort cu ciocolata amaruie si cappuccino

Tort cu ciocolata amaruie si cappuccino
Tort cu ciocolata amaruie si cappuccino
Un tort savuros pregatit cu toata dragostea pentru fiica mea Andreea, ce azi implineste frumoasa varsta de 21 ani!!
La multi ani, copil frumos si drag !!
Te iubesc din tot sufletul, imi doresc sa ai parte de tot ce e mai bun si frumos, sa fii sanatoasa si sa imi bucuri sufletul asa cum o faci de 21 de ani!! <3 <3
Va las mai jos reteta tortului pregatit zilele trecute pentru ziua Andreei!! Si l-a luat cu ea, fiindca e departe de mine , azi de ziua ei!!

Tort cu ciocolata amaruie si cappuccino-Ingrediente

Blat de tort cu cacao
8 oua
8 lg zahar
5 lg faina
4 lg cacao neagra
esenta de rom
Crema ciocolata amaruie
300 g ciocolata neagra
300 ml frisca lichida
Crema ciocolata cappuccino
300 g ciocolata cappuccino
250 ml frisca lichida
Sirop de rom
300 ml apa
150 g zahat
esenta rom
Decor
200 g ciocolata amaruie
200 ml frisca lichida
bomboane de ciocolata in diferite forme si texturi
tort-cu-ciocolata-amaruie-si-cappuccino-2

Tort cu ciocolata amaruie si cappuccino-Mod de preparare

Intai pregatim blatul de tort.
Modul de preparare a blatului de tort il gasiti aici –Blat de tort cu cacao
Pentru sirop fierbem apa cu zaharul, lasam sa se raceasca si aromatizam cu rom dupa gust.
Crema de ciocolata amaruie si crema de ciocolata cappuccino se prepara fiecare separat amestecand ciocolata cu frisca lichida pe baie de apa amestecand continuu pana la omogenizare fara a da in fiert.
Lasam sa se racoreasca si le folosim imediat la umplerea tortului fara sa le spumam.
Blatul racit se taie in trei foi egale.

reteta-blat-tort-de-cacao-ingrediente-3Asezam prima foaie in forma detasabila in care am copt blatul, insiropam dupa preferinta cu sirop de rom, turnam crema de ciocolata cappuccino, asezam a doua foaie, o insiropam, apoi turnam crema de ciocolata amaruie si terminam cu ultima foaie pe care o insiropam.
Acoperim forma cu o folie de plastic si tinem la frigider cateva ore sau peste noapte.
Trecem cu un cutit sau spatula incalzita pe marginea tortului, asezam deasupra un platou si rasturnam tortul, indepartand forma detasabila si nivelam marginile cu un cutit incalzit.
Pregatim glazura de ciocolata amestecand ciocolata cu frisca lichida la foc moderat pana la omogenizare.
Turnam glazura deasupra si nivelam usor pana ce tortul e glasat complet.
Decoram dupa imaginatie, in cazul meu cu bomboane de ciocolata in diferite forme si texturi.
Tinem la rece pana in momentul consumului.
Pentru a taia felii frumoase, folositi un cutit incalzit in apa fierbinte.
Incalziti si stergeti cutitul cu un prosop de hartie dupa fiecare felie taiata.

tort-cu-ciocolata-amaruie-si-cappuccino-1

Pofta buna!!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram