Tort cu Mascarpone si Afine cu Blat de Biscuiti
Cum se prepara Tort cu Mascarpone si Afine cu Blat de Biscuiti . Reteta Tort cu Mascarpone si Afine cu Blat de Biscuiti . Preparare tort la rece.Preparare tort fara coacere.
Va recomandam sa rasfoiti si alte retete rapide cu mascarpone in sectiunea Retete Delaco. Alte torturi si prajituri le gasiti in sectiunea Prajituri si Torturi.
Ce sa va spun? Spun ca este cel mai bun si rapid Tort cu Mascarpone si Afine cu Blat de Biscuiti preparat fara coacere. Este un tort simplu de realizat si care oricine il poate pregati repede chiar daca nu este chef in bucatarie.
Este un tort cu o crema fina preparata din mascarpone, frisca, smantana si affine. Puteti folosi si alte fructe la preparare. Intamplator am avut la congelator afine si le-am folosit pe acelea. Se pot folosi si fructe proaspete.
Ingrediente Tort cu Mascarpone si Afine cu Blat de Biscuiti
85 g 100 g biscuiti
3 linguri unt topit
2 plicuri gelatina (20 g)
200 g smantana de 20 % grasime
200 ml frisca
250 g Mascarpone – Delaco
200 g afine congelate sau proaspete
5 linguri zahar
2 linguri suc de lamaie
20 ml apa rece
Preparare Tort cu Mascarpone si Afine cu Blat de Biscuiti
Maruntim biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Afinele congelate se amesteca cu 3 linguri zahar, 1 lingura suc de lamaie proaspat stors. Il incalzim timp de 2-3 minute in cuptorul cu microunde (sau pe flacara de la aragaz). Se zdrobeste putin si adaugam 1 plic de gelatina (10 g) si amestecam. Afinele se scurg de siropul ce il lasa intr-un vas si punem deoparte siropul si afinele scurse.
Amestecam mascarponele cu 2 linguri de zahar,1 lingura suc de lamiae, frisca lichida, si smantana. In 20 ml apa rece punem 1 plic de gelatine la inmuiat (10 g). Dup ace s-a hidratat incalzim usor gelatine pana devine lichida. Atentie, nu se fierbe !!!!! Gelatina lichida se adauga la compozitia de mascarpone. Se amesteca pana la omogenizare.
Compozitia de mascarpone se imparte in 3 parti egale in 3 vase diferite. Intr-o parte punem afinele scurse si amestecam. In a doua parte punem 4 linguri din siropul de afine pus deoparte, amestecam. A treia parte ramane alba.
Intr-o forma de tort detasabila cu diametrul intre 18 – 24 cm (poate sa fie folosita una din formele cu aceste dimensiuni) aranjam in felul urmator compozitiile.
Sfaturi utile : Imbracati forma de tort in prealabil in folie alimentara, atat baza cat si peretii acestuia. Astefel veti desprinde mult mai usor forma de compozitie.
Daca nu folositi folie alimentara, umeziti un cutit sau spatula cu apa si usor desprindeti compozitia de peretele formei. Cutitul se umezeste mai des.
In forma de tort punem compozitia de biscuiti pregatita ca in cele descrise mai sus. Se preseaza bine cu o lingura, sau cu talpa de la un pahar. Punem compozitia de mascarpone in care am adaugat afinele scurse si uniformizam. Lasam cateva minute la rece. Peste acest strat adaugam compozitia in care a fost pus doar siropul de afine. Ultimul strat va fi cel alb.
Punem la frigider pentru cel putin 2 ore dupa care se scoate din forma si se poate servi.
Comentarii recente
Catalin-Traian Chitari
16/11/2017 at 18:20Asta da tort! Felicitari, arata foarte bine. O sa iti las un comentariu cand incerc reteta.
Dana
09/03/2018 at 14:26Reteta cred ca e foarte buna. Gustul e nemaipomenit. EU am folosit mure in loc de afine. Am dat-o in bara cu gelatina deoarece indicatiile din reteta sunt diferite de cele de pe plic. Totusi sper sa se inchege. Asa CA e bine sa specificati ce produse folositi pe Daca nu, va trebui sa cumpar unul.