Ingrediente:
1 varza rosie (circa 1 kg),
1 bucata ceapa mare,
3 bucati mere acrisoare,
6 linguri ulei masline(se poate folosi si ulei daca nu avem la indemana ulei de masline),
2 linguri otet de vin,
1 lingura zahar,
3 bucati cuisoare intregi,
1 frunza de dafin,
sare, piper macinat dupa gust,
150 ml apa,
Preparare:
Ceapa curatata si spalata se taie marunt. Varza se taie fideluta. Punem uleiul la incins si calim ceapa pana se inmoaie. Adaugam varza taiata, acoperim cu capacul vasul si lasam la inabusit continutul dupa care adaugam merele curatate si taiate cubulete,frunza de dafin, cuisoarele. Condimentam cu sare,piper dupa gust si adaugam 2 linguri de otet si 1 lingura cu zahar. Turnam 150 ml apa in vas si fierbem mai departe la foc potrivit inca circa 20-30 minute(amestecand din cand in cand).
Se serveste ca salata sau ca garnitura langa diverse fripturi.
Pofta Buna !
Comentarii recente
Lulu
25/01/2012 at 19:25Foarte buna salata,eu pun si foarte putin hrean ras proaspat;
va pup fetele!
Leila
26/01/2012 at 00:18De incercat si cu putin hrean . Multumim Lulu pentru sfat :*
Friptura Brașoveană | Selgros Cauta Pasiunea
19/09/2019 at 12:58[…] gustoasă. Se poate servi că atare, dar se poate asocia acesteia o Salată de ardei copți, sau o Salată de varză rosie cu mere, sau cu Murăturile asortate care sunt de […]