Oua in sos alb cu verdeata si capere
Mama pregatea Oua in sos alb cu verdeata, doar ca nu folosea capere caci pe vremea ei si ouale erau un lux. In principiu cu capere sau fara capere acest fel este un preparat satios si usor de pregatit. Poate sa faca fata la un mic dejun mai consistent dar si la o masa de pranz si as recomanda a se servi un pahar cu vin alb sec.
Pentru o gustare rapida puteti incerca Crema de Oua. si la finalul acestei retete veti gasi inca o reteta interesanta de care sigur nu ati auzit pana acum!
Ingrediente Oua in sos alb cu verdeata si capere :
4 oua
100 g unt Lurpak de la Delaco
50 g faina alba
350 ml supa de pui sau supa de legume
1 galbenus
200 g smantana (sau frisca pentru gatit)
1 fir ceapa verde
2 linguri patrunjel verde taiat marunt
1 lingura marar verde taiat marunt
1-2 linguri capere (optional)
1-2 linguri zeama de lamaie (depinde de gustul fiecaruia)
sare, piper alb dupa gust
Preparare Oua in sos alb cu verdeata si capere :
Ouale se fierb dupa care se curata si se taie in doua pe lungimea lui.
Intr-o tigaia topim untul Lurpak sic and sfaraie adaugam 50 g faina. Amestecam pana se omogenizeaza dupa care stingem cu 350 ml supa.
Lasam sa fiarba pana se ingroase sosul dupa care adaugam smantana amestecata cu galbenusul de ou, verdeturile, ceapa verde taiata rondele fine si caperele. Condimentam cu sare si piper alb macinat, adaugam zeama de lamaie dupa gust si punem in sos jumatatile de ou sa se infierbante dupa care se pot servi cu paine prajita.
Pofta Buna sa aveti! Va recomand sa incercati si Tocanita de oua ! Va dorim spor la gatit si inspitratie in bucatarie!