Nu m-am rabdat sa nu fac si aceste Oua Mozaic vopsite cu coji de ceapa. Saptamana trecuta de Pastele Catolic, am facut Oua vopsite in servetel si acum am experimentat si aceasta metoda. In anii trecuti am incercat si metoda de vopsire cu orez.
Am mai vopsit cu coji de ceapa ouale si au iesit superbe, doar ca in aceea metoda trebuia ca fiecare ou sa il invelesti in mai multe straturi de coji de ceapa si mai apoi sa le legi in ciorap, tifon, … .
De data aceasta metoda este mult mai simpla dupa cum o sa vedeti in cele relatate si mai jos.
Oua Mozaic vopsite cu coji de ceapa – Necesare
5 oua
coji de ceapa alba maruntite cu foarfecele sau cu robotul de bucatarie( nu trebuie sa fie foarte marunt)
1-2 varfuri de cutit colorant alimentar gel Wilton ( sau 1 pliculet de vopsea lichida verde)
2 linguri otet de 9 grade
5 patrate de tifon in care legam ouale(15x15cm)
elastice subtiri sau ata
ulei, sau slanina pentru luciu
Oua Mozaic vopsite cu coji de ceapa – Metoda de vopsire
Intai spalam ouale si le degresam cu putin detergent de vase. Cojile de ceapa le maruntim fie cu o foarfeca, fie cu ajutorul unui robot de bucatarie sau rasnite de cafea.
Trebuie avut grija sa nu il maruntim prea marunt.
Intr-un bol punem putina apa, si in alt bol punem cojile maruntite.
Tifonul il taiem in patrate cu dimensiunea de 15x15cm.
Ouale le umezim in apa din bol, apoi le tavalim prin cojile maruntite de ceapa.
Oua Mozaic vopsite cu coji de ceapa ….
Asezam ouale date prin coji pe tifon, daca e nevoie mai presaram coji in zonele in care nu s-a prins bine de ou, strangem cu grija tifonul pe ou, il rasucim sa fie cat mai strans si la urma se leaga cu un elastic sau ata sa nu se desfaca.
Se taie putin din tifon sa nu atarne prea mult si astfel impachetate ouale se pun intr-o oala cu apa rece in care vom pune 1 varf bun, chiar si 2 varfuri de cutit de colorant alimentar gel Wilton ( sau 1 pliculet de vopsea lichida pentru oua) si 2 linguri otet de 9 grade.
Oala se pune la fiert si cand incepe sa clocoteasca lasam la foc mic flacara silasam sa fiarba timp de 15 minute.
Se scot ouale pe servete de hartie, se desface tifonul si oul, se spala cu mana sub jet de apa.
Se sterg prin tamponare cu servete de hartie si se ung cu ulei, sau slanina pentru a le da luciu.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!