8 cartofi mai marisori
2 buc ceapa
1 ceasca orez
50 ml ulei
1 legatura marar verde ( eu am folosit uscat)
sare, piper dupa gust
100 ml bulion
Preparare :
Curatam cartofii , ii taiem in doua si le scoatem miezul . Ceapa o curatam , apoi o taiem marunt si o calim pe 50 ml ulei. Adaugam si cana de orez spalat si stors peste ceapa calita si punem circa 4 cani cu apa ( masura canii de apa sa fie la fel cu cana in care am pus orezul) si fierbem pe foc. Dupa ce orezul a fiert potrivim de sare si piper si adaugam si mararul tocat . Cu aceasta compozitie umplem jumatatile de cartofi scobiti.
Asezam cartofii intr-o cratita ( tava ) turnam 1 cana de apa si dam totul la cuptor pentru circa 30 minute (cuptorul sa fie incalzit inainte).
Cand sunt gata adaugam bulionul desfacut in 100 ml apa , potrivim de gust cu un pic de sare si piper macinat la cartofi si ii mai lasam in cuptor sa se intrepatrunda pentru aproximativ 10 – 15 minute.
Pofta Buna !!!!
La umplutura mai puteti adauga ciuperci daca aveti la indemana, sau diferite legume .
Comentarii recente
Anonymous
26/02/2011 at 17:43acum ma apuc de treaba….arata delicios