Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Chiftele de Post din Soia

chiftele-de-post-din-soia-poza1

chiftele-de-post-din-soia-poza2

chiftele-de-post-din-soia-poza3

chiftele-de-post-din-soia-poza4

chiftele-de-post-din-soia-poza5

chiftele-de-post-din-soia-poza6

chiftele-de-post-din-soia-poza7

chiftele-de-post-din-soia-poza8

chiftele-de-post-din-soia-poza9

chiftele-de-post-din-soia-poza10
Ingrediente :

300 gr Soia granule
120 gr faina alba
4-5 catei usturoi
50 ml apa minerala
50 ml ulei
sare, piper macinat
cimbru
ulei pentru prajit

Preparare :

Punem garnulele de soia la fiert in apa cu sare timp de 30 minute. Strecuram si lasam la scurs dupa care stoarcem intre maini soia sa iasa bine apa .
Soia stoarsa o asezam intr-un vas ,adaugam la ea cei 120 gr faina , usturoiul pisat( usturoi puteti adauga mai mult sau mai putin dupa gustul fiecaruia) , sare , piper si cimbru. Amestecam pana se omogenizeaza totul, apoi treptat continuand amestecarea adaugam cei 50 ml apa minerala si cei 50 ml ulei pana se incorporeaza totul. Trebuie sa obtinem un amestec omogen.
Cu manile umezite in apa rece formam chiftelutele la marimea dorita . In timpul acesta punem uleiul la incins ( uleiul sa fie din abundenta) si cand este fierbinte punem chiftelutele la prajit (putem face proba daca uleiul e fierbinte presarand un praf de faina ,cat luam intre doua degete , iar daca uleiul sfaraie inseamna ca putem aseza si chiftelutele0. Focul il vom da la economic ( flacara mica) si vom praji chiftelele pana vom oserva ca devin frumos aurii pana la mijloc. In acest moment le vom intoarce si continuam tot la foc mic coacerea lor. Le scoatem pe srvet de hartie ce va absorbi surplusul de ulei si le putem servi ori alaturi de fasole batuta (sau frecata , facaluita …) sau cu ketchup, mustar, hrean…..

O reteta banala as putea spune , dar uneori in lipsa de timp ne este la indemana sa preparam aceste chiftele .

Pofta Buna !!!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram