Ingrediente :
300 gr Soia granule
120 gr faina alba
4-5 catei usturoi
50 ml apa minerala
50 ml ulei
sare, piper macinat
cimbru
ulei pentru prajit
Preparare :
Punem garnulele de soia la fiert in apa cu sare timp de 30 minute. Strecuram si lasam la scurs dupa care stoarcem intre maini soia sa iasa bine apa .
Soia stoarsa o asezam intr-un vas ,adaugam la ea cei 120 gr faina , usturoiul pisat( usturoi puteti adauga mai mult sau mai putin dupa gustul fiecaruia) , sare , piper si cimbru. Amestecam pana se omogenizeaza totul, apoi treptat continuand amestecarea adaugam cei 50 ml apa minerala si cei 50 ml ulei pana se incorporeaza totul. Trebuie sa obtinem un amestec omogen.
Cu manile umezite in apa rece formam chiftelutele la marimea dorita . In timpul acesta punem uleiul la incins ( uleiul sa fie din abundenta) si cand este fierbinte punem chiftelutele la prajit (putem face proba daca uleiul e fierbinte presarand un praf de faina ,cat luam intre doua degete , iar daca uleiul sfaraie inseamna ca putem aseza si chiftelutele0. Focul il vom da la economic ( flacara mica) si vom praji chiftelele pana vom oserva ca devin frumos aurii pana la mijloc. In acest moment le vom intoarce si continuam tot la foc mic coacerea lor. Le scoatem pe srvet de hartie ce va absorbi surplusul de ulei si le putem servi ori alaturi de fasole batuta (sau frecata , facaluita …) sau cu ketchup, mustar, hrean…..
O reteta banala as putea spune , dar uneori in lipsa de timp ne este la indemana sa preparam aceste chiftele .
Pofta Buna !!!
Comentarii recente
cristina
04/04/2009 at 02:04Arata foaret bine chiftelutele,chiar nu am incercat pana acum sa fac chiftelute din soia insa nu e prea tarziu..;))
alison
04/04/2009 at 12:51nu am papat vreodata,dar ma imbie tare prezenrea asta!pup you!
Anonymous
11/03/2011 at 13:47acum am terminat chiftelele , au iesit super eu am adaugat si cateva fire de marar; delicioase.
si reteta de tiramisu o am tot de la dvs.
Adrian
04/12/2011 at 23:19Foarte buna si gustoasa reteta.
Anonymous
09/12/2011 at 13:56le-am facut si eu ieri pentru prima data,doar ca am pus si 2 cartofi dati pe razatoare ,marar,putin bulion de ardei si le-am dat prin pesmet la sfarsit,au fost minunate,ms pt idee! Alina.B
Anonymous
16/12/2011 at 13:49Excelente! Mi-au placut foarte mult.
Anonymous
01/03/2012 at 14:41LE-AM INCERCAT;SUNT BUNE,EU AM ADUGAT PATRUNJEL VERDE , MARAR SI CONDIMENTE PT CHIFTELE!
MULTUMIM DE IDEI!
IOANA
Leila
02/03/2012 at 23:24Ioana, sa va fie de bine ! Se poate jongla cu condimentele 😉 Post usor !