300 gr Soia granule
120 gr faina alba
4-5 catei usturoi
50 ml apa minerala
50 ml ulei
sare, piper macinat
seminte susan
Preparare :
Punem granulele de soia la fiert in apa cu sare timp de 30 minute. Strecuram si lasam la scurs dupa care stoarcem intre maini soia sa iasa bine apa .
Soia stoarsa o asezam intr-un vas ,adaugam 120 gr faina , usturoiul pisat( usturoi puteti adauga mai mult sau mai putin dupa gustul fiecaruia) , sare , piper dupa gust. Amestecam pana se omogenizeaza totul, apoi treptat continuand amestecarea adaugam 50 ml apa minerala si 50 ml ulei pana se incorporeaza totul. Trebuie sa obtinem un amestec omogen.
Cu manile umezite in apa rece formam chiftelutele de marimea dorita si le tavalim prin semintele de susan. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam chiftelele si le dam la cuptorul incins pana se rumenesc. Le putem servi cartofi pai , sau cu diferite sosuri .
Pofta Buna !
Comentarii recente
jose manuel
20/10/2010 at 23:46Me encanta el sésamo, que delicia.
Saludos
Cristina
21/10/2010 at 07:56Foarte faine. Ma gandesc ca seamana cu falafelul la gust.
Deea
22/10/2010 at 07:57Buna fetelor va stept cu reteta http://deeafildan.blogspot.com/.Pupici dulci de al Oradea!
mamasiiubita
22/10/2010 at 22:27Interesant. Am facut chiftele de naut, date prin susan. N-am incercat din soia. Sper sa-mi placa.
Carmen
30/03/2011 at 02:42Azi le fac, gata! Am ce manca!!!!!