Ingrediente:
1 dovlecel,
6 linguri faina,
1 varf de cutit praf de copt,
apa minerala,
sare, piper alb,
ulei ptr prajit,
Preparare:
Curatam dovlecelul si il taiem felii cu grodimea de 3-4 mm. Le saram si le lasam circa 30 minute sa stea la rece. Intr-un vas punem 6 linguri faina, sare, piper alb, 1 varf de cutit praf de copt si apa minerala putin cate putin amestecand mereu pentru a nu se forma cocoloase pana obtinem o compozitie nici prea groasa dar nici prea fluida prin care vom trece feliile de dovlecel.
Scoatem dovlecelul de la rece , scurgem apa ce o lasa si dam feliile prin compozitia de faina de mai sus apoi le punem la prajit in uleiul incins.
Cand sunt frumos rumenite le scoatem pe servet de hartie pentru a se scurge surplusul de ulei.
Se servesc calzi cu mujdei de usturoi, cu ketchup, sau cu alte variante de sosuri.
Pofta Buna !
Comentarii recente
Buburuza Bubu
12/08/2012 at 19:33Tare bine arata!!!!!Pfff nu am acum dovlecei in casa ca zau de nu ma apucam sa-ti fac reteta!hugs
Iuliana
14/08/2012 at 10:32BUNAAA ! Eu pun mujdeiul in compozitie si mai adaug si un ou (valabil pentru cei ce nu tin post )
SavoriUrbane
31/05/2014 at 07:14asa ii fac si eu, in aluat de clatite. si rondelele de vinete sunt foarte bune prajite asa. parca absorb mai putina grasime.