1 pachet snitele vegetale Soia
1 lingurita delikat
1 lingurita sare
1 lingurita boabe de piper negru
6 catei usturoi
1 lingura margarina (unt)
50 ml ulei
piper negru macinat, sare
cimbru macinat
3 rosii
1 ardei iute
Preparare :
Punem bucatile de soia la fiert . In apa in care o fierbem punem 1 lingurita delikat, 1 lingurita sare, 1 lingurita piper boabe si 3 catei usturoi . Lasam sa fiarba circa 30 minute la foc mic (de cand da primul clocot). Cand au fiert le scoatem din apa si le lasam la scurs. In acest timp ne ocupam de restul ingredientelor . Rosiile le oparim ,le decojim si le taiem cubulete.Ardeiul iute il taiem si pe el cubulete ,usturoiul il pisam . Ungem un vas termorezistent(sau ceramica , chiar si o tava ) cu Rama (sau unt). Bucatile de soia scurse le condimentam cu sare, piper macinat si cimbru macinat. Asezam bucatile de soia in vasul uns asezam deasupra rosiile taiate , ardeiul iute taiat si usturoiul pisat.Deasupra turnam 50 ml ulei ,acoperim vasul cu un capac sau folie de aluminiu si dam totul la cuptorul preincalzit .Il tinem circa 30 minute.Ultimele 15 minute luam capacul si lasam sa se rumeneasca frumos friptura.
Se pot servi cu garnitura de cartofi natur , pireu de cartofi, orez fiert .
Pofta Buna !!!
Comentarii recente
Cristina
30/01/2010 at 15:35Arata foarte bine. Snitele de soia am facut, tocanita la fel insa n-as fi crezut ca se poate face si friptura. Felicitari!
Michelle
01/02/2010 at 16:56arata tare bine,felicitari!
Anonymous
28/09/2012 at 11:47cum de post daca are unt?
Lia
28/09/2012 at 12:231 pachet snitele vegetale Soia
1 lingurita delikat
„1 lingurita sare
1 lingurita boabe de piper negru
6 catei usturoi
1 lingura Rama (unt)
50 ml ulei”
O preparati dupa preferinta ori de dulce ori de post . Aveti alternativa de a folosi unt sau margarina …. 🙂 O zi frumoasa !:)