In meniul de azi scria ca m voie sa mananc Humus. Demulta vreme mi-am pus in cap sa-l pregatesc si iata acum s-a ivit ocazia perfecta. Aveam si doua conserve de la Sun Food cu naut, asa ca nu am stat mult pe ganduri si am purces la preparare. Va recomand sa incercati Chiftelutele din naut, sunt bestiale.
Ingrediente Humus
2 conserve de naut de 400 g de la Sun Food
2-3 catei usturoi
zeama de la ½ lamaie
100 ml ulei masline
100 ml apa
sare, piper dupa gust
4 linguri cu pasta Tahini (pasta de susan)
Ingrediente Tahini (pasta de susan)
100 g susan
6 linguri ulei masline
2 catei usturoi
cateva picaturi zeama de lamaie
Preparare Tahini (pasta de susan)
Susanul il macinam in masina de macinat cafea. Punem susanul in blender, turnam peste uleiul de masline, punem usturoiul curatat si adaugam cateva picaturi de zeama de lamaie. Pornim blenderul si totul se omogenizeaza rezultand astfel pasta de susan care este suficient pentru cei 800 g de naut.
Preparare Humus
In blender adaugam nautul peste pasta de susan, 2 catei de usturoi curatati (pot fi si 3 catei), 100 ml ulei de masline, 100 ml apa, zeama de la ½ lamaie, sare si piper. Pornim blenderul pentru ca totul sa se omogenizeze si obtinem astfel un Humus delicios.
Il punem intr-o farfurie adanca, stropim cu putin ulei de masline, deasupra presaram putin boia dulce si servim cu paine prajita.