Ingrediente:
3 cartofi,
1 morcov,
1 ardei gras rosu,
3 fire de ceapa verde,
un buchetel brocoli,
un buchetel de conopida,
2 rosii,
5-6 ciuperci,
2-3 catei de usturoi,
4 lg ulei de masline,
boia de ardei iute si dulce,
ierburi provance,
marar verde,
200 ml suc de rosii
250 ml supa de legume sau apa
piper,
sare
Mod de preparare
Legumele spalate si curate se taie fiecare in functie de cum dorim :brocoli si conopida se rupe in buchetele mici, morcovul se taie rondele, ceapa si ardeii in bucati mici, cartofii si rosiile cubulete, usturoiul se toaca marunt. Ciupercile taiate lame se calesc putin in doua linguri de ulei de masline .Se unge o forma termorezistenta cu ulei se adauga amestecul de legume condimentat cu sare, piper, boiaua de ardei, ierburile provance.Se toarna supa si se da forma la cuptor acoperita pentru 30 min .Daca cartofii sunt patrunsi se adauga si sucul de rosii si se lasa vasul descoperit in cuptor pana ce a scazut bine si s-a gratinat usor deasupra .
Se scoate si se serveste cu marar proaspat tocat.
Pofta buna!!!
Comentarii recente
andreea
11/01/2013 at 14:34ce bun paree:Xsi sanatos..am o intrebare cum adica ierburi provance?