– Mancare de naut cu ciuperci si mamaliguta –
Au trecut sarbatorile de iarna si sincer parca nu as mai pune gura pe carne sau alte mancaruri consistente. Asa ca la inceput de an am luat-o mai usurel incercand sa pregatesc retete mai usoare, fara carne dar gustoase si satioase.
Provocarea venita din partea Sun Food de a pregati o reteta cu mamaliguta si bineinteles una din conservele sanatoase Sun Food, m-a facut sa pregatesc aceasta mancare de naut cu ciuperci si mamaliguta.
Tot ce va spun este ca merita sa o incercati!!
Se face extrem de rapid, cu ingrediente la indemana oricui, e gustoasa, satioasa si pe deasupra e si o mancare de post!!
Mancare de naut cu ciuperci si mamaliguta-Ingrediente
Mancare de naut cu ciuperci
o cutie naut Sun Food
250 g ciuperci brune
200 ml vin alb dulce
3 catei de usturoi
patrunjel verde
salvie uscata
2-3 linguri ulei de masline
sare
Mamaliga
1 l apa
o lingurita de sare
180-200 g malai grisat
Mancare de naut cu ciuperci si mamaliguta-Mod de preparare
Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, se adauga cateii de usturoi tocati marunt si ciupercile feliate. Se condimenteaza cu sare si piper si se calesc pret de 3-4 min. Se adauga vinul, salvia si se soteaza inca 2-3 min. Se adauga nautul scurs de zeama si se soteaza in continuare pana ce lichidul scade.
Cum se face mamaliga?
Cat timp se gateste mancarea, pregatim si mamaliguta astfel:
Intr-un ceaun de tuci punem 1 l apa si cam o lingurita sare. Cand apa da in clocot adaugam in ploaie cam 180-200 g malai grisat amestecand cu telul continuu pentru a nu face cocoloase. Micsoram flacara si lasam mamaliga sa fiarba cam 15 min amestecand cu telul din cand in cand. Scoatem telul si o mai lasam 1-2 minute dupa care o rasturnam pe un platou sau o portionam direct din ceaun.
Mancarea de naut cu ciuperci se serveste fierbinte, presarata cu patrunjel verde alaturi de mamaliguta calda.
Pofta Buna!!
Comentarii recente
RODICA BODOLAN
21/05/2018 at 09:26ABIA ASTEPT SA O FAC. CRED CA ESTE TARE BUNA.