Mititei de Post, Mici de Post pentru pofticiosi, perfecti si pentru cei care nu consuma carne.
Pentru a putea consuma acesti mititei si in perioada postului , renuntam la ouale din compozitie . Le inlocuim cu faina sau cu pesmet cat sa lege compozitia si adaugam circa 50 ml ulei si putina apa minerala cat sa aiba aspectul unei paste dupa care lasam sa stea cel putin 60 minute la rece compozitia.
Ingrediente Mititei-Mici din Soia:
300 gr soia granule
Sare, piper dupa gust
1 lingurita cimbru macinat
2 lingurite boia dulce ( sau pasta de gulyas)
6 catei usturoi
6 linguri pesmet
4 linguri faina
2 oua
1 lingurita bicarbonat
Preparare Mititei (Mici) din Soia:
Fierbem granulele de soia in apa cu sare timp de 20 minute .Le strecuram si le lasam la stors pentru circa 1 ora . Asezam apoi soia intr-un vas si incepem sa o condimentam cu sare ,piper , usturoi presat ,cimbru, si boia (sau pasta de gulyas , ardei).
Adaugam pesmetul ,lingurita de bicarbonat, faina si ouale dupa care framantam totul bine si lasam la rece pentru cateva ore. Formam mititei din aceasta compozitie si ii punem pe gratarul incins.
Servim cu mustar, ketchup.Pofta Buna ! PS.Lasand deoparte din compozitie ouale si inlocuindu-le cu faina si pesmet acest preparat devine varianta de Post al Mititeilor clasici!
Comentarii recente
Cristina
23/06/2010 at 12:28Nu m-as fi gandit niciodata sa fac mici din granulele de soia 🙂 Super idee!
Spune-mi un pic, au fost buni? Adica gustul aduce cat de cat cu micii adevarati?
Carmen
30/03/2011 at 02:41Super idee, pacat insa ca nu o pot face pentru ca are in compozitie oua, deci pentru mine nu-i de post. Am o idee totusi, intai ma voi otravi eu si daca supravietuiesc revin cu reteta. Oricum multumesc pt idei ca mai sunt 3 saptamani de post.
Leila
30/06/2011 at 22:07Carmen , poti lasa deoparte ouale si devin mititei de post .Inlocuiesti ouale cu pesmet sau faina ca sa lege compozitia
Leila
30/06/2011 at 22:08Cristina, daca sunt condimentati ca lumea , aduc cu gustul de mititei
ioana
10/03/2012 at 16:43Buna ziua! M-ar interesa sa fac reteta, insa nu am gratar. Merg prajiti si in tigaie ca micii normali? Multumesc! 🙂
Leila
11/03/2012 at 20:41Scuze pentru intarzierea cu care raspund . Ioana se pot praji si in tigaie pe putin ulei 🙂
ioana
11/03/2012 at 22:49Multumesc! Dupa ce ii voi face va anunt daca mi-au iesit. (Sunt cam praf la gatit, dar tin post si astia chiar mi-au facut pofta!) 🙂
ioana
14/03/2012 at 13:01Au iesit foarte buni la gust pentru ca am pus o gramada de condimente. In loc de piper simplu, am pus de ala mozaic cu rasnita de care vorbiti la alte retete, in loc de boia dulce, boia iute (3 linguri!) si in loc de 6 catei…10. A rezultat un gust foarte bun. Insa nu stiu ce au de se cam farama. Nu se farama in tigaie, ci in farfurie, atunci cand bag furculita in ei. Unde am gresit? Mentionez ca soia nu am lasat-o la scurs pentru ca nu am strecuratoare, insa am stors-o bine cu o paleta. Sa fie din cauza asta? Multumesc!
ioana
14/03/2012 at 17:06Gata!!! Ni mi se mai desfac!!! Mi-a venit geniala idee sa mai pun apa in compozitie. Nu avea aspectul unei paste. Doamne, buni au mai iesit!!! 🙂 Multumesc pentru reteta! 🙂
Leila
14/03/2012 at 19:22Scuze , Ioana ! Apa urma sa iti spun sa pui in compozitie daca nu folosesti oua . De obicei apa minerala folosesc . Imi cer inca odata scuze dar am fost prinsa azi cu multe treburi si nu am apucat sa intru sa citesc . O zi superba !
Nelly
16/03/2012 at 11:02Ulei nu au? Nu pot pune in compozitie putin ulei? Sau ies prea gretosi?
Leila
16/03/2012 at 13:24Nelly poti adauga si putin ulei circa 50 ml 🙂
Nelly
16/03/2012 at 11:03Ulei nu au? Nu pot pune in compozitie putin ulei? Sau ies prea gretosi?