Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Orez brun cu legume sote

Ingrediente:
Garnitura de orez –
150 gr orez brun
cateva fire de sofran
sare
piper
Legume sote –
200 gr amestec mexican de legume congelate
cateva ciuperci
1 ceapa mica
un dovlecel
2 lg ulei de masline
1/2 lgt praf de ghimbir
o lgt sos de soia
3 rosii in bulion
un praf de usturoi
sare
piper
Mod de preparare
Se pune intr-o cratita cam 700 ml apa, cand a dat in fiert adaugam orezul spalat si lasam focul la mic. Condimentam cu sare piper si coloram cu sofran (optional). Se fierbe pana ce absoarbe toata apa, orezul alegandu-se bob cu bob.
Separat pregatim soteul de legume.
Intr-o cratita punem 2 lg de ulei, adaugam ceapa taiata marunt, ciupercile taiate felii dovlecelul taiat cuburi si sotam timp de 5 min. Dupa care punem amestecul mexican de legume congelate, cam 100 ml apa, rosiile in bulion si sotam pana ce legumele sunt bine facute iar sosul a scazut. Condimentam cu praful de ghimbir, sos de soia, sare, piper si un praf de usturoi.
Se serveste fierbinte impreuna cu garnitura de orez
Pofta buna!!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram