Ingrediente:
Garnitura de orez –
150 gr orez brun
cateva fire de sofran
sare
piper
Legume sote –
200 gr amestec mexican de legume congelate
cateva ciuperci
1 ceapa mica
un dovlecel
2 lg ulei de masline
1/2 lgt praf de ghimbir
o lgt sos de soia
3 rosii in bulion
un praf de usturoi
sare
piper
Mod de preparare
Se pune intr-o cratita cam 700 ml apa, cand a dat in fiert adaugam orezul spalat si lasam focul la mic. Condimentam cu sare piper si coloram cu sofran (optional). Se fierbe pana ce absoarbe toata apa, orezul alegandu-se bob cu bob.
Separat pregatim soteul de legume.
Intr-o cratita punem 2 lg de ulei, adaugam ceapa taiata marunt, ciupercile taiate felii dovlecelul taiat cuburi si sotam timp de 5 min. Dupa care punem amestecul mexican de legume congelate, cam 100 ml apa, rosiile in bulion si sotam pana ce legumele sunt bine facute iar sosul a scazut. Condimentam cu praful de ghimbir, sos de soia, sare, piper si un praf de usturoi.
Se serveste fierbinte impreuna cu garnitura de orez
Pofta buna!!
Comentarii recente
Adela Zilahi
20/11/2011 at 11:17Cred ca a fost super delicios orezul, imi place cum arata! pupicei si o duminica minunata!
maria elena
20/11/2011 at 21:05Ce bine arata. Ce frumos este saitul!