Pastai cu usturoi
Una din mancarurile mele preferate de vara –fasolea pastai cu usturoi.
Dupa cum stiti sunt foarte multe soiuri de pastai, dar cele mai bune si gustase care se preteaza pentru acest fel de mancare sunt pastaile verzi pestrite .
Daca aveti ocazai sa le gasiti in piata sau sa le cultivati in gradina voastra, si nu le-ati pregatit niciodata in acest mod, vi le recomand cu toata increderea. Sunt foarte gustoase chiar daca la prepararea lor nu am folosit decat cateva ingrediente simple .
Pastai cu usturoi-Ingrediente
pastai verzi pestrite 2 kg
marar 2 leg
ceapa 1 buc
4 linguri de ulei
sare
5-6 catei de usturoi
Pastai cu usturoi-Preparare
Pastaile se curata de codite si se spala.
Se pun 4 linguri de ulei intr-o tigaie (cu peretii inalti) , se adauga ceapa tocata marunt si se caleste pana devine sticloasa.
Se adauga pastaile, apa calduta cam 500 ml , sare dupa gust si se lasa la fiert la foc mic acoperite cu capac, pana ce pastaile se inmoaie.Se amesteca in ele din cand in cand si daca apa scade si ele nu sunt patrunse se mai adauga pe parcurs. Spre final se adauga mararul tocat sarea(daca mai este nevoie) si se fierbe in continuare pana ce scade apa.
Se servesc cu mujdei de usturoi.
Comentarii recente
ASTERIX
11/08/2009 at 08:59Tutto lo personalul e ‘onorato dele dvs.Ne pare rău pentru mine foarte românesc şcoală