urzici proaspete cam 1 kg
1 ceapa
3-4 catei usturoi
2-3 oua(optional)
o lg faina
sare
ulei
Mod e preparare :Piure de urzici
Se aleg urzicile si se spala in multe ape reci pana apa devine limpede fara urme de nisip.Intr-o oala punem cam 3 litri de apa si cand da in clocot adaugam urzicile le fierbem aproximativ 20 min.Dupa ce au fiert le scurgem si le tocam marunt iar zeama ramasa o pastram.
Calim o ceapa in putin ulei ,punem urzicile si le lasam sa fiarba adaugand din cand in cand zeama ramasa de la fierberea urzicilor.
Cand sunt aproape gata adaugam usturoiul pisat si faina dizolvata in putina apa rece si potrivim gustul cu sare.
Se servesc alaturi de un ou ochi sau cu pasta de hrean daca e pregatita pentru o zi de post!!
Comentarii recente
Cami
23/04/2010 at 22:41Mi-ai facut o pofta!!! Miine merg la cules, sper ca sint si la noi…Un sfirsit de saptamina minunat! Cami
Tartoras
24/04/2010 at 00:23Doamneeeee, exact mancarea de care mi-e cel mai pofta acum,si pe care nu am cum s-o prepar aici!
Primavara intotdeauna mergeam cu tatal meu la cules de urzici, la poalele Bucegilor…
Si faceam, pe toata perioada cat puteam consuma urzici, o cura de mama -mama….si cu zeama si cu mancarica de urzici!
Ce fain arata…imi vine sa mananc monitorul!;)
Lory
24/04/2010 at 23:20Cami sper cs ai gasit urzici ca sa-ti potolesti pofta 🙂
Multumesc!
Pupice
Loru
Lory
24/04/2010 at 23:22Tartoras imi pare rau ca acolo unde esti tu nu poti sa culegi sau sa cumperi urzici.Totusi ma bucur ca reteta mea ti-a starnit amintiri placute 🙂
Lory
Jane Jane
23/03/2012 at 19:24Lory, la viitoarea preparare a piureului de urzici, adauga si o lingura de malai (faina de porumb) ! Sa-mi spui care e diferenta si daca esti incantata de noul gustul!! Eu asa am inceput sa mananc urzici, ca altfel nu-mi placea gustul lor! Acum am devenit o fana a urzicilor!!!
Lory
25/03/2012 at 01:38Jane multumesc de pont :* sigur am sa incerc 🙂
Pupici :*