Daca ati renuntat la carne sau sunteti in post, puteti pregati si preparate vegane pentru o cina festiva asemeni acestui drob de naut cu legume.
Pentru a-i da un plus de savoare, drobul de naut poate fi insotit de un piure din morcovi, cartofi dulci, mazare si o salata.
In site gasiti o intreaga categorie de retete in care am folosit legumele si fructele din conservele Sun Food, conserve ce nu ne lipsesc din camara si care ne sunt un ajutor de nadejde atunci cand gatim pentru cei dragi!!
Nu cred ca mai este nevoie sa va spunem ca sunt conserve sanatoase ce nu contin conservanti au alti aditivi.
Mai jos va lasam si doua retete din categoria supe si ciorbe de post, click pe titlu din imagini pentru retete!
Tot din categoria retetelor de post va recomandam si aceste de prajituri !!
Sa vedem acum de ce avem nevoie pentru acest drob.
Drob de Naut cu Legume – Ingrediente
1 conserva cu naut – SunFood(400 g)
250 g amestec de legume(mazare, fasole, porumb sau ce variante va plac voua)
5 linguri faina
3 catei usturoi
1 legatura patrunjel verde
1 ceapa
2 linguri ulei
sare, piper, chimen macinat
1 felie franzela
pesmet
Drob de Naut cu Legume – Preparare
Nautul se lasa la scurs dupa care se da prin masina de tocat carne. Legumele se fierb in apa cu sare. Usturoiul se curata si se zdrobeste. Ceapa se curata si ea si se taie marunt. Painea se pune la inmuiat in apa rece.
La nautul macinat adaugam legumele fierte, si faina. Ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul zdrobit se caleste timp de 1-2 minute pe ulei dupa care se adauga la naut si legume. Painea se stoarce de apa si se rupe bucatele la compozitia de naut. Se condimenteaza cu sare, piper macinat dupa gust si adaugam 1/4 lingurita chimen macinat. Adaugam si patrunjelul taiat marunt.
Se amesteca si se pune in forma de chec unsa in prealabil cu ulei si tapetata cu pesmet. Se pune tava cu Drobul de Naut cu Legume preparat ca in cele de mai sus in cuptorul preincalzit la copt pentru timp de 15-20 minute la 230 grade celsius pe functia de gatire intensiva. Se tine in cuptor pana se rumeneste frumos.
Se scoate din cuptor, se lasa putin, aproximativ 15 minute la racorit dupa care se rastoarna pe o tavita de servit. Se prepara un piure de morcovi, cartofi, brocolli, sau cartof dulce si drobul se feliaza si se aseaza pe farfurie impreuna cu unul din pireurile preparate.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Pofta Buna!!!