Risotto din Hrisca cu Ciuperci, Dovleac si Alune am preparat in una din zilele de post de peste an, mai exact intr-o zi de vineri. Eram curioasa sa vad ce gust are Hrisca. Tot am auzit ba ca nu este buna, ba ca este amara, altii ziceau ca este foarte buna si nu e deloc amara si este foarte sanatoasa a se consuma.
Iata cateva beneficii ale consumului de hrisca : aduce aport de vitamine si minerale, are efecte bune asupra sistemului cardiovascular, tine sub control glicemia si scade riscul de diabet, previne aparitia pietrelor la bila, si multe altele despre care puteti citi mai detailat in articole existente pe internet. Si uite asa dorinta mi-a fost indeplinita de catre prietenii nostri de la Solaris care ne-au trimis de curand un pachetel cu produse printre care am regasit si Boabele de Hrisca. Nu se putea sa nu incerc produsul la care m-am gandit de ceva vreme.
Iata mai jos reteta preparatului. Sincer initial mi-a fost teama sa gust, ma gandeam ca va fi amar, asa cum mi s-a spus.Mi-am luat totusi inima in dinti si dupa ce am condimentat la ochi am zis ca totusi ar trebui sa gust. Spre surprinderea mea era BUN, nu era deloc amar si avea un gust care te imbia sa mananci si sa nu te mai opresti. Risotto din Hrisca cu Ciuperci, Dovleac si Alune este o Reteta de Post perfecta pentru Postul ce urmeaza.
Sper sa va fie pe plac si sa incercati si voi Boabele de Hrisca de la Solaris.
Ingrediente Risotto din Hrisca cu Ciuperci, Dovleac si Alune
3 linguri ulei de masline
1 dovleac placintar taiat cuburi (unul mai mic de 500- 600 g)
2 bucati de ceapa esalot taiate marunt
3 catei usturoi tocat cat mai fin
5 linguri alune de padure taiate felii
3 cani ciuperci (am folosit ciuperci brune si champignon)
1 cana Boabe de Hrisca
3 cani supa de legume
1 lingura si jumatate de Belsug de Legume cu Verdeata
½ lingurita oregano
½ lingurita cimbru
2 lingurite otet de mere (se poate omite sau se poate inlocui cu 3 lingurite zeama de lamaie)
2 linguri patrunjel verde tocat
sare, piper dupa gust
Preparare Risotto din Hrisca cu Ciuperci, Dovleac si Alune
Dovleacul se curata se taie cuburi si se condimenteaza cu 1 lingura de ulei de masline, sare si piper. Se pun bucatile de dovleac pe hartie de copt intr-o tava si se coc in cuptorul preincalzit pana se patrund usor cu furculita. Se scot si se lasa la racit.
In acest timp ne ocupam de restul ingredientelor. Ceapa se taie marunt, usturoiul se toaca cat mai fin, alunele se taie felii si se prajesc in tigaie timp de 5 minute, patrunjelul verde se taie marunt, si nu ne ramane acum decat sa pregatim supa de legume pana sa trecem la faza urmatoare.
Punem la fiert 3 cani cu apa si cand clocoteste adaugam 1 lingura si jumatate de Belsug de Legume cu Verdeata. Lasam sa dea cateva clocote si lasam deoparte supa.
Punem 2 linguri ulei de masline intr-o tigaie mai adanca, il incalzim si peste punem ceapa taiata. Se caleste pana devine moale, adaugam usturoiul si ciupercile, putina sare si lasam sa fiarba pana toata zeama lasata de ciuperci scade. Acum este momentul sa adaugam in tigaie 1 cana cu hrisca, oregano si cimbru.
Lasam pe foc sa se prajeasca timp de 3 minute dupa care adaugam treptat prima cana cu supa de legume si amestecam continuu pana se absoarbe tot lichidul dupa care punem urmatoarea cana cu supa si tot asa pana epuizam lichidul.
Cand ultima tura de supa se absoarbe complet adaugam otetul de mere (se poate si fara sau zeama de lamaie) si condimentam dupa gust cu sare si piper, adaugam bucatile de dovleac copt si amestecam cu grija sa nu se zdrobeasca dovleacul (eu am folosit Sare Roz de Himalaya si Piper 5 Arome de la Solaris proaspat macinat).
Punem in farfurii, iar deasupra presaram alune prajite si patrunjel verde.
[amd-yrecipe-recipe:58]
Pofta Buna !