Rulada de Pizza, simpla, de post este perfecta acum in prag de sarbatoare cand avem dezlegare doar la peste in Duminica Floriilor! Este un aperitiv bun, sau un fel principal simplu si gustos chiar daca este de Post. Mai multe idei cu Retete de Post gasiti in sectiunea Retete de Post, feluri principale, supe, ciorbe, prajituri si deserturi chiar si torturi delicioase.
Ingrediente Aluat pentru Rulada de Pizza
400g faina
1/2 cub drojdie proaspata(15 g)
4 linguri ulei de masline
1 lingutita rasa de sare
circa 150 ml apa calduta ( maxim 200 ml depinde de faina folosita)
Ingrediente Umplutura Rulada de Pizza
200 g naut din conserva – SunFood
200 g linte rosie din conserva – SunFood
Ketchup ( am folosit cel facut in casa)
cascaval vegetal
1/2 ardei gras galben
1/2 ardei gras rosu
sare,piper dupa gust
oregano proaspat, taiat marunt
Preparare Rulada de Pizza
Intr-un vas punem faina. In putina apa calduta dizolvam drojdia. Punem sarea in faina. Drojdia dizolvata si restul de apa calduta se adauga treptat pana obtinem un aluat omogen.
Adaugam uleiul de masline si framantam pana se incorporeaza in aluat.
Aluatul se acopera cu o folie si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se scoate se framanta putin dupa care se intinde.
Intr-un vas punem nautul scurs pe care il zdrobim putin, lintea scursa bine, ardeii grasi taiati marunt. Condimentam cu sare, piper dupa gust si la final adaugam oregano taiat marunt. Se amesteca compozitia.
Aluatul intins se unge cu ketchup sau pasta de ardei, se pune deasupra umplutura si razuim deasupra cascaval vegetal. Se ruleaza pe lungime dupa care se taie rulada in doua. Dupa ce a fost taiata se impletesc cele doua parti se baga capetele sub rulada. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt.
Se pune la copt in cuptorul preincalzit la 190 grade celsius cu ventilatie pentru 30-35 minute. Inaite de a scoate rulada din cuptor se unge cu putina apa in care am dizolvat sare si presaram cu amestec de seminte sau susan.
Se taie felii si se serveste cu sos de rosii, ketchup, ulei de masline cu ardei iuti si oregano.
Pofta Buna !
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!