Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Sarmalute de soia cu varza creata

Ingrediente:
1 pachet soia granule,
2 buc. ceapa,
2 buc. morcovi,
300 g ciuperci champignon,
150 g orez,
sare, piper dupa gust,
1 lingurita boia,
maghiran(optional),
100 ml ulei,
250 ml bulion(suc de rosii),
boabe de piper,
1-2 capatani varza creata,

Preparare:
Fierbem granulele de soia in apa cu sare. Dupa ce au fiert le strecuram si le lasam la scurs.Ceapa o curatam si taiem marunt. Ciupercile le curatam si taiem cubulete. Morcovii curatati ii dam pe razatoarea mare.
Punem uleiul la incins si calim pe rand legumele. Incepem cu ceapa, adaugam morcovii si in cele din urma adaugam si ciupercile impreuna cu orezul spalat si scurs in prealabil. Lasam la calit pana zeama lasata de ciuperci se evapora si atunci mai adaugam apa cat sa acopere putin orezul. Lasam sa fiarba pana orezul e fiert pe jumatate. Tragem deoparte si adaugam granulele de soia fierte. Condimentam cu sare, piper dupa gust si adaugam si 1 lingurita boia dulce, amestecam ca toate sa se omogenizeze.
Umplutura fiind facuta ne ocupam de varza. Punem apa la fiert in care punem 1 lingura sare. Indepartam cotorul de la varza, si cand apa clocoteste le oparim. Desprindem frunzele si le asezam intr-un vas unde le lasam sa raceasca dupa care cu un cutit taiem nervurile mai groase existente pe suprafata foilor.
Acum nu ne mai ramane decat sa umplem foile cu umplutura preparata ca in cele descrise mai sus(Vezi metoda de umplere daca esti incepatoare in ale bucataritului ). Restul de varza ce ne ramane o taiem fideluta si o parte o asezam in oala in care vom fierbe sarmalele si peste asezam sarmalutele umplute. Deasupra presaram cateva boabe de piper, 1 lingurita maghiran, mai punem circa 1 lingurita sare.

Cu restul de varza acoperim sarmalele si turnam deasupra bulionul(sucul de rosii).


Completam cu apa cat sa fie acoperite sarmalele apoi le punem la fiert la foc mic.


Pofta Buna !

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram