Soia cu Sos Dulce-Acrisor, este o reteta de post adaptata pentru zilele in care postim. Cum sunt mare amatoare de combinatii dulci-acrisoare, si cum una din preferatele mele este puiul dulce-acrisor, sau pieptul de pui cu miere am purces sa imi pregatesc si varianta de post. Inedit va ofera produse vegetale ideale pentru vegetarieni sau pentru post,iar noi va aducem retete si arome delicioase, un meniu vegetarian mai variat, mai gustos si mai sanatos.
Ingrediente:
1 pachet feliiSoia Inedit de 100 g
ulei pentru prajit
servetele de hartie
Ingrediente bait Soia Dulce- Acrisor :
1 lingura miere de albine
2 linguri vin alb sec
1 lingurita ulei
1 lingurita amestec condimente (Curry)
1 lingurita sare
2 linguri sos de soia Inedit
Ingrediente pane Soia :
3 linguri faina
2 linguri amidon
2 linguri ulei
½ lingurita sare
100-150 ml apa
¼ lingurita praf de copt sau bicarbonat de sodium
Ingrediente sos dulce acrisor:
4 linguri miere de albine
4 linguri zahar
2 linguri ketchup
2 linguri vin alb sec
Preparare Soia cu Sos Dulce- Acrisor :
Intr-un vas in care punem la fiert apa cu sare fierbem feliile de soia circa 10 minute. Le scurgem de apa dupa ce au fiert si le lasam la racit. Dupa ce au racit si scurs bine de apa le taiem fasii.
Acum trecem la prepararea baitului in care vom tine fasiile de soia circa 1 ora la rece . Intr-un vas punem mierea, vinul alb, lingurita de ulei, lingurita de amestec de condimente Curry, sarea si sosul de soia. Amestecam pana obtinem o compozitie uniforma si punem in ea fasiile de soia.
Le amestecam cu acest bait dupa care le lasam la rece pentru circa 1 ora. In acest timp preparam compozitia prin care vom da fasiile de soia marinate. Amestecam 3 linguri faina cu 2 linguri amidon alimentar, 2 linguri ulei, sare, praf de copt si apa. Obtinem un aluat putin mai gros decat compozitia de clatite. Fasiile de soia marinate se dau prin aceasta compozitie si se prajesc in ulei incins. Cand sunt frumos rumenite se scot pe servetele de hartie pentru a se absorbi surplusul de ulei. Dupa ce sunt toate fasiile rumenite preparam sosul dulce acrisor pe care il vom turna peste fasiile de soia rumenite. Intr-un vas punem mierea de albine, zaharul, ketchup-ul, vinul alb sec si punem la fiert pentru circa 3 minute.
Aceasta compozitie se va turna peste soia si se amesteca bine. Fasiile dulci acrisoare si crocante de soia se servesc alaturi de taietei de orez.