Spaghete cu Sos Bolognese de post
Avem doua variante pentru Sosul Bolognese de post : una sa preparam pe loc sosul bolognese, iar cealalta varianta ar fi sa folosim Sos Bolognese pus in borcane din toamna ca in aceasta reteta Sos Bolognese de rosii pentru iarna. Varianta de dulce al acestor spaghete o gasiti in reteta Spaghetti cu sos bolognese.
Ingrediente Spaghete cu Sos Bolognese de post :
1 kg rosii
150 ceapa rosie
2 linguri ulei
1/2 lingurita sare
sucul de la 1/2 lamaie
coaja rasa de la jumatatea de lamaie
2 catei usturoi
1 lingurita busuioc
2 lingurite patrunjel verde
1/2 lingurita piper macinat
ardei iute optional
1/2 lingurita oregano
1 pachet spaghete fara ou
Preparare Spaghete cu Sos Bolognese de post :
Taiem ceapa marunt si se caleste pe ulei. Se adauga rosiile decojite si feliate. Lasam sa fiarba cateva clocote si adaugam sucul de lamaie, coaja rasa, usturoiul zdrobit si taiat, busuiocul, patrunjelul verde, oregano si piperul macinat.
Lasam sa fiarba totul circa 20 minute pana sosul scade. Intre timp fierbem spaghetele fara ou in apa cu sare. Le scurgem, le clatim sub jet de apa (pastele fara ou mereu le clatesc sub jet de apa), le punem in farfurii si peste spaghete punem sos bolognese de post. Putem presara deasupra cascaval vegetal razuit.
Pofta Buna si spor sa aveti ! Va dorim Post Usor !