Azi va prezentam o alta reteta delicioasa de Post cu Naut. Tocanita de Naut este ideala in zilele de post si nu numai. La tocanita am folosit pastele Cus Cus fara ou pentru a fi buna de mancat in ziua de vineri cand este zi fara carne, la noi cel putin in familie asa este obiceiul. Se pregateste foarte repede si este foarte satioasa. Va invitam sa rasfoiti si alte Retete de Post savuroase, dar si Retete cu produse Sun Food.
Ingrediente Tocanita de Naut :
1 conserva de 400 g naut – Sun Food
1 conserva de 400 g Rosii intregi – Sun Food
1 ceapa rosie
1 ardei mare gras (eu am folosit 4 linguri de ardei gras conservat in sare )
1 lingura pasta de ardei (sau 1 lingurita boia )
2-3 linguri ulei
piper, sare dupa gust si optional cui ii place mancarea picanta cativa fulgi de ardei iute
Alte ingrediente Tocanita de Naut :
125 g paste Cus Cu sfara ou
2 linguri ulei
Preparare Tocanita de Naut :
Ceapa se taie marunt, ardeiul gras la fel. Se pune la incins uleiul si calim ceapa si ardeiul gras. Rosiile din conserva se taie cubulete. Nautul se scurge.
La ceapa calita adaugam rosiile taiate, le lasam la foc mic timp de 3-4 minute dupa care adaugam nautul scurs si putina apa, condimentam cu sare, piper macinat dupa gust si optional ardei iute. Lasam sa fiarba pana se mai ingroase putin sosul dupa care oprim focul si pregatim pastele.
Incingem uleiul intr-o cratita si prajim pastele pana devin aurii. Peste turnam apa cat sa le acopere putin, condimentam cu sare dupa gust, acoperim cu un capac si lasam la foc mic pana asoarbe toata apa.
Punem in farfurie cateva linguri de paste, si alaturi punem Tocanita de Naut peste care presaram patrunjel verde tocat.
Pofta Buna!