Ingrediente :
1 capatana varza dulce (circa 1 kg)
2 bucati ceapa de marime mijlocie
3-4 linguri ulei
250 ml bulion (suc de rosii)
250 ml apa
1 lingurita zahar
1/2 lingurita cimbru
sare,piper dupa gust
1 lingurita boia dulce(sau picant)
Preparare:
Indepartam primele frunze de varza apoi o taiem fideluta. Ceapa o curatam ,spalam si o taiem marunt. Punem uleiul la incins si calim ceapa pret de cateva secunde dupa care adaugam varza taiata si o condimentam cu sare ,piper si boia . Lasam la calit la foc mic timp de 2-3 minute dupa care adaugam bulionul ,apa ,1 lingurita de zahar si cimbru. Acoperim cu capac si lasam la fiert pana varza este fiarta si zeama scade .
Se poate condimenta cu un surplus de cimbru(ideal ar fi cimbru proaspat tocat) cand se serveste.
Pofta Buna !
Comentarii recente
milica
15/03/2011 at 16:27foarte buna!!!!!!!!!!!acum in post,eu sunt inebunita dupa varza,am sa o fac si eu,felicitari!!!
pansy
16/03/2011 at 17:24fetelor vad ca ati intrat in post !felicitari Lory pentru premiu ! daca nu ai vase din astea,spune-mi ca e o anumita tehnica de deconservare a lor si de gatit in ele.poate am sa fac un post pe blog la mine special pentru asta,daca imi dai de veste.
Tigara Electronica
16/03/2011 at 18:25Super, mai ales ca acuma e post !
Lory
16/03/2011 at 20:04Pansy multumesc mult:* nu am astfel de vase:)astept postul tau cu interes
Multumesc :*
pansy
17/03/2011 at 23:43ok lory,il pregatesc
jana mirea
14/11/2012 at 21:48am vazut ca pui si zahar, de ce? ii da o dulceata aparte? am sa incerc si eu
LianaFilipas
14/11/2012 at 21:54Jana , daca adaugi putin zahar acesta ii da un gust aparte 🙂
jana mirea
14/11/2012 at 21:56multumesc pt promtitudine, fac si eu maine varza si pun si o tara de zahar, revin cu impresii daca nu uit, pup
jana mirea
17/11/2012 at 21:39am facut varza, a iesit ff buna,multumesc
RADU
24/01/2017 at 13:11Dupa mine toate mincarurile sunt bune ,o sa incerc si eu sa le prepar Multumesc.
RADU
24/01/2017 at 13:15mincare de varza o so probez si eu dupa cum se vede cred ca e buna.