Am gatit azi Vinete Umplute cu Paste fiind vineri si fiind zi de post pentru noi. Sper ca aceasta reteta sa va fie de folos si voua in zilele de post ce vor urma.
Fie iarna, fie primavara, indiferent de anotimp Sun Food este alaturi de noi si ne ofera produse de calitate. De aceasta data vedeta zilei sunt Rosiile intregi decojite in suc de rosii. Iata si de aceasta data venim cu o reteta rapida ce se pregateste in 15 minute fara sa avem multa bataie de cap.
Aceste Vinete Umplute cu Paste, se pot prepara si in afara zilelor de post inlocuind cascavalul vegetal cu cascaval sau mozarrella, pastele fara oua cu paste cu oua. Fara doar si poate si in zilele de post se poate manca ceva bun si nu doar cartofi sau fasole. Totul depinde de imaginatia fiecaruia si de curajul de a incerca ceva nou. Pe aceasta cale va invit sa incercati si aceasta reteta, dar si altele din seria Retetelor in 15 minute.
Ingrediente Vinete Umplute cu Paste:
2 vinete (500 g)
sare, piper
1 ceapa mica
2 catei usturoi
10-15 frunze busuioc sau 1 lingurita busuioc uscat
¼ lingurita oregano
3-4 fire frunze patrunjel
400 g rosii intregi in suc prorpiu Sun Food (1 cutie)
2 linguri ulei de masline
1 lingurita zahar
200 g paste marunte fara ou(daca nu pregatim de post folosim paste cu ou)
40-50 g cascaval vegetal
Preparare Vinete Umplute cu Paste:
Punem pastele la fiert si in acest timp ne ocupam de vinete si sosul de rosii. Vinetele se taie in jumatate pe lungime si cu varful cutitului le crestam (putin mai adanc) dupa care le presaram din abundenta cu sare si le punem deoparte pentru cateva minute. Se limpezesc de sare dupa care le strangem sa eliminam apa ce o lasa.
Intr-o tigaie sau gratar de fonta incinsa se prajesc vinetele crestate. Cand s-au copt cu o lingura scoatem miezul avand grija sa nu rupem coaja si cu o furculita le zdrobim.
In timp ce pastele fierb, vinetele se prajesc ne ocupam de sosul de rosii. Ceapa se taie marunt , busuiocul la fel, rosiile se taie cubulete. Pe uleiul de masline calim ceapa, adaugam rosiile taiate, usturoiul pisat, busuiocul, oregano , si zaharul. Condimentam cu sare si piper dupa gust, adugam miezul zdrobit de vinete si fierbem pana sosul se ingroase circa 5-6 minute. Pastele fierte scurse si spalate sub jet de apa se adauga la sousul de rosii. Se amesteca si se umple fiecare jumatate de vineta cu acesta umplutura.
Presaram deasupra cascaval vegetal (sau cascaval daca nu pregatim in zi de post )punem vinetele umplute intr-o tava pe hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru 5 minute (sau la cuptorul cu microunde pana cascavalul se topeste). Se presara cu patrunjel verde tocat si se servesc fierbinti.
[amd-yrecipe-recipe:50]
Pofta Buna !